Action Images
Action Images

Čeka se Tuchelovo imenovanje, a Nagelsmann je otkaz primio – na skijanju!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 10:28

Sada već bivši trener Bayerna je punio baterije uoči ogleda protiv BVB-a, ali isti će ipak odgledati preko malih ekrana.

Većina sportskih fanatika se spremila na mirnu sportsku večer. Engleska je slavila protiv Italije u Napulju, Portugal se lako obračunao s Lihtenštajnom, baš kao i BiH s Islandom. Mnogi su se spremali za spavanja, a onda je, nešto prije 23 sata, osvanula senzacionalna vijest – Bayern će smijeniti Juliana Nagelsmanna.

Da je to prvi napisao neki 'no name' medij, vjerojatno nitko ne bi ni trepnuo, ali budući da je vijest izašla iz pera Fabrizija Romana, onda nema koga ista nije protresla. Nagelsmann, doduše, još uvijek nije službeno razriješen dužnosti, ali izgleda kako je otkaz 'gotova stvar'. Budući da njegovi rezultati i nisu toliko loši (izborio je četvrtfinale Lige prvaka, Njemačkog nogometnog kupa te je drugi u Bundesligi s bodom iza BVB-a), činjenica da su mu čelni ljudi Bayerna odlučili otkazati suradnju sugerira da se u pozadini događalo nešto s čime javnost nije bila upoznata. O njegovom odlasku ili otkazu nije bilo napisano nijedno slovo u njemačkim medijima prije jučerašnjeg dana, bio je to pravi grom iz vedra neba, a da je isti zatekao i Nagelsmanna jasno pokazuje to što je 35-godišnji trener vijest o smjeni primio – na skijanju!

Tamo je, javljaju njemački mediji, punio baterije sa svojom prijateljicom/djevojkom Lenom Würzenberger uoči nastavka sezone, ali utakmicu protiv BVB-a ipak neće dočekati na klupi bavarskog diva. Već se zna i tko će biti njegov nasljednik, to je Thomas Tuchel, inače bivši trener BVB-a koji je bez posla otkako je dobio otkaz na klupi Chelseaja krajem 2022. godine. Taj otkaz jedan je od najčudnijih u nogometnom svijetu u novije vrijeme, mnogima je bila nejasna ta odluka vlasnika Chelseaja, a koliko su navijači bili 'oduševljeni' tim potezom Boehlyja i vidi se i po tome što nakon svakog poraza Plavaca skandiraju ime njemačkog stratega.

Impresivne su brojke Thomasa Tuchela u posljednja mu tri kluba – BVB-u, PSG-u i Chelseaju. Upisao je 227 pobjeda u 333 utakmice, osvojio je 10 trofeja, a posebno je impresivan bio njegov pohod na Ligu prvaka. Nekoliko je sjajnih trenera trenutno bez kluba, ali sigurno je da je on na vrhu piramide. Bayern ga je već neko vrijeme pratio, s njim znaju što dobivaju, a iako je Nagelsmann u godinu i pol dana ostvario neke veoma dobre rezultate (i tri trofeja!), očito je da iza zatvorenih vrata nije sve 'štimalo'.

Bilo kako bilo, svi njemački i svjetski mediji sad su u niskom startu. Čeka se prvo objava Bayerna o tome kako Nagelsmann odlazi, a onda i bijeli dim koji će označiti dolazak Tuchela. Što sad? Ništa, sjedit i čekati. Iako svi znamo što će se dogoditi… (I.A.S.)



Tagovi

Thomas TuchelJulian NagelsmannBayern

Ostale Vijesti