Marin Šverko, Domagoj Bradarić @Reuters
Marin Šverko, Domagoj Bradarić @Reuters

Šverko sve 'zeznuo': Domino efekt u kojem je najdeblji kraj izvukao – Domagoj Bradarić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.09.21. | 13:03

Lijevi bek zeznuo drugog lijevog beka, a najviše je profitirao 22-godišnji Šveđanin.

Posljednjeg dana prijelaznog roka Lille je u svoje redove doveo Gabriela Gudmundssona, 22-godišnjeg Šveđanina koji je prethodne dvije sezone branio boje nizozemskog prvoligaša Groningena, kluba koji je najpoznatiji po tome što je baš tamo sve prve, a i posljednje nogometne korake napravio legendarni Arjen Robben.

Šveđanin rodom iz Malmoa je izdanak Halmstadove škole nogometa, a nakon dvije dobre sezone u Erediviziji zaradio je transfer u Lille koji je za njega izdvojio šest milijuna eura. Da se u Groningenu spremaju na njegov transfer vidjelo se ranije ovog ljeta kad je u klub za 400 tisuća eura stigao Marin Šverko, bivši U-21 reprezentativac kojeg je Igor Bišćan koristio u sve tri utakmice grupne faze na Euru za mlade. Šverko, nominalno lijevi bek, je kod Bišćana sve tri utakmice igrao na desnoj strani uz aut liniju, a to je nešto što nije pretjerano uobičajeno. Naravno, osim ako se ne zovete Philipp Lahm.

Šverko bi u svojoj novoj momčadi, u koju je došao iz njemačkog trećeligaša Saarbruckena za 400 tisuća eura, trebao biti standardan prvotimac. Zasad još nije upisao debi za novu momčad, ali razlog tome je što je trener Groningena na raspolaganju imao prethodno spomenutog Gudmundssona koji je transferom od šest milijuna eura postao jedan od 10 najvećih zarada u povijesti kluba.

Za njega je postojao interes brojnih klubova, ali je Lille bio najbrži i najkonkretniji. Budući da je on lijevi bek, a da tu istu poziciju u Lilleu sad igraju Mandava i Bradarić, jasno je da bi baš mladi Hrvat mogao biti taj koji će ovim transferom izvući najdeblji kraj.

Da bi stvar bila gora, posljednja dva dana glasno se krenulo pričati o mogućoj posudbi Bradarića. On je, navodno, trebao u Strasbourg, dok bi Šveđanin onda postao alternacija za 27-godišnjaka iz Mozambika koji je u ovom trenutku prvi izbor na poziciji lijevog beka trenera Jocelyna Gourvenneca. No, do transfera, odnosno posudbe, u konačnici nije došlo, pa se tako može zaključiti da je Šverko pokrenuo domino efekt u kojem je najdeblji kraj izvukao njegov kolega iz U-21 reprezentacije, Domagoj Bradarić.

U Ligue 1 zasad su odigrana četiri prvenstvena kola, a Bradarić je odigrao tek 12 minuta u posljednjem ogledu i prvoj pobjedi u sezoni njegovog Lillea protiv Montpelliera. Dosad je za aktualnog prvaka Francuske skupio 62 nastupa, jedan pogodak i šest asistencija, a u slučaju da sad postane treći izbor na poziciji lijevog beka, nije nemoguće da na zimu potraži novu sredinu gdje će u potpunosti moći pokazati sav silan potencijal koji leži u njegovim nogama.

Ako netko sumnja u isti, samo pitajte 28 milijuna eura 'teškog' novog vratara Arsenala, Aarona Ramsdalea. Ime Domagoja Bradarića sigurno mu se zavuklo duboko u sjećanje…


Tagovi

Domagoj BradarićMarin ŠverkoGroningenLilletransferitransferLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti