Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Sve je dogovoreno, Marko Tolić nakon uzvrata odlazi u Maribor, bio je najveća želja Damira Krznara

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 13:15

U Maribor će, po našim informacijama, samo Marko Tolić, ne i Daniel Štefulj, koji se također spominjao u tom kontekstu. Njegova sudbina zasad nije poznata

Infromacija Germanijaka nakon utakmice Dinama i Osijeka u nedjelju je dobila i konačnu potvrdu. Marko Tolić odlazi na posudbu u redove slovenskog prvaka Maribora. U nedjelju je definitivno sve dogovoreno, između Dinama, Maribora i Tolića te bi se ond, nakon play-offa Lige prvaka i uzvrata s Bodo/Glimtom (srijeda) trebao pridružiti novim suigračima. I starom treneru, Damir Krznaru, kojemu je Tolić bio najveća želja i igrač kojega je izričito želio dovesti u Maribor. Tolić će tako u Ljudskom vrtu konačno dobiti kontinuitet i minutažu te izboriti priliku za povratak u Dinamo na kraju sezone, s obzirom da mu je tu i dalje najveća nogometna želja. Tolić je protiv Osijeka u subotu bio u startnoj postavi Dinama, ali je odigrao samo poluvrijeme, jer zbog crijevne viroze nije uspio pružiti partiju za pamćenje. Možda dobije i koju minutu protiv Bodo/Glimta pa se na toj utakmici oprosti, barem na neko vrijeme, od svojeg najdražeg kluba.

A prema našim informacijama Tolić je i jedini igrač koji će u ovom trenu iz Dinama doći u Maribor. Naime, pričalo se da bi tamo mogao i Daniel Štefulj, ali od toga neće biti ništa, lijevi bok nije u Mariboru deficitarna pozicija pa će Štefulj svoju sudbinu saznati narednih dana. Protiv Osijeka opet nije bio niti na klupi, jasno je kao dan da Čačić s njim ne računa i da mora pronaći klub u kojemu će igrati. Ako se nešto drastično ne promijeni, to neće biti Maribor.

Tolić je, pak, igrač poteza i ideje, koji bi mogao oplemeniti Mariborovu igru i biti pojačanje za Ljubičaste. Maribor igra uzvrat play-offa Konferencijske lige u Cluju, prva je utakmica završila 0:0. Uđe li u skupinu tog natjecanja, pravo nastupa imat će i Tolić, što će i njemu biti dobra prilika za izlazak na europsku pozornicu. Ostane li Maribor bez Europe, čeka ga opet borba na domaćem frontu i borba za naslov unatoč lošem ulasku u sezonu. Tolić bi u toj priči mogao biti važno pojačanje.


Tagovi

GNK DinamoMariborMarko TolićKonferencijska liga

Ostale Vijesti