Super Real 2022 – najveći projekt u povijesti nogometa

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 26.04.20. | 09:00

To može samo Florentino Perez..

Navikli smo od Reala i Florentina Pereza samo na glamurozne projekte, pojačanja koja spadaju u ešalon najboljih svjetskih igrača, ali ovaj puta spreman je samog sebe nadmašiti. Barem ako je suditi prema velikom tekstu Marce koja je objavila veliki plan Kraljevskog kluba. Ako ga izvrše, bit će i posljednjim skepticima jasno zašto nose taj nadimak.

Kada je stigao na Santiago Bernabeu prije dva desetljeća, započeo je projekt vraćanja Real Madrida na tron europskog i svjetskog nogometa. Obećao je Florentino Perez da će odbiti žestok napad Manchester Uniteda koji im je je tih godina htio oteti primat. Ne samo da je ispunio obećanje, već je to učinio na spektakularan način stvorivši Galacticose! Proizvodima omladinske škole kluba – Raulu i Ikeru Casillasu – kao i starosjediocu Robertu Carlosu, Perez je dodao četiri ponajveće svjetske zvijezde. Na Bernabeu su stigli Zinedine Zidane, Ronaldo, Luis Figo i David Beckham.

Nakon što je završila prva era Galacticosa, uslijedila je druga, koja će u svojem zenitu privatizirati trofej Lige prvaka i osvojiti ga četiri puta u pet godina. Njezino je stvaranje počelo u ljeto 2009., kada Perez ispisuje čekove na ukupno 260 milijuna eura i dovodi Cristiana Ronalda, Kaku, Xabi Alonsa i Karima Benzemu. Njima je godinu potom dodao Angela di Mariju i Samija Khediru, da bi 2012. stigao pokretač, motor veznog reda Reala za sljedeće desetljeće – Luka Modrić. Kada je na sve to dodao Tonija Kroosa, Casemira i Garetha Balea, Perezovoj igrački nitko nije mogao stati na put.

No, kako svaka momčad ima rok trajanja, tako je i s drugom generacijom Galacticosa. Ronaldo je sreću potražio u Juventusu, Modrić i Bale su na izlaznim vratima kluba, stoga je vrijeme da se polako pripremi teren za posljednje remek-djelo vremešnog Florentina – treću generaciju najglamuroznije momčadi svijeta. A ona će na scenu stupiti paralelno i s najluksuznijim stadionom Europe, što bi Santiago Bernabeu trebao biti nakon obnove koja bi trebala završiti 2022. godine.

Upravo te godine Real Madrid planira odigrati prvu utakmicu na rekonstruiranom Bernabeuu, a Perez je svjestan da promocija tog grandioznog „letećeg tanjura“ ne smije proći bez neke od zvijezda svjetskog nogometa. Po mogućnosti najveće na svijetu, kako i priliči najvećem klubu na svijetu. Zvijezda koju Perez već neko vrijeme pokušava dovesti je Kylian Mbappe.

Pišući o novom projektu Real Madrida, ugledna Marca vidi Mbappea kao realnu metu tek 2021. godine, kada će mu preostati samo godina ugovora s Parižanima i kada će Nasser Al-Khelaifi biti prisiljen na predaju. Odnosno prodaju u ovom slučaju. Jer za očekivati je da Mbappe nastavi odbijati novi ugovor. Uostalom, njegova želja da odjene dres Reala nije sporna, a dodatan bonus za njegovo dovođenje je i Zinedine Zidane.

Marca tvrdi da će don Florentino biti strpljiv čak i ako ne dobije Mbappea na ljeto 2021. Godinu dana kasnije uzet će ga bez odštete i gotovo pa sigurno bi ga učinio najplaćenijim igračem svijeta. Ne samo da to njegov potencijal zaslužuje, već to i ide uz esenciju madridskog kluba.

S izgradnjom novog Bernabeua i dovođenjem Mbappea, Madriđani ispunjavaju gotovo 80 posto projekta "Super Real 2022".

Da bi ga doveli na sto posto, trebali bi francuskoj zvijezdi naći odgovarajućeg partnera u napadu. Naravno, odgovor se sam po sebi nameće. Marca vidi Erlinga Brauta Haalanda kao savršenu nadopunu Mbappeu. Norvežanin je u Dortmundu za kratko vrijeme pokazao da onaj bljesak u Salzburgu nije bio nikakva slučajnost, niti splet okolnosti, već rijetko viđen talenat i instinkt „ubojice“ u kaznenom prostoru.

Još jedna povoljna stvar vezana za ovaj posao je i cijena. Poznato je da 2021. počinje vrijediti klauzula u ugovoru norveškog golgetera po kojoj klub koji donese 70 milijuna eura dovodi u svoje redove čudesnog golgetera. Nije malo, ali ako Haaland i u nastavku karijere pokaže strelovit napredak i rijetko viđene realizatorske sposobnosti, za Real će to biti prava „sića“.

I tu je Marca stala s detaljima oko potencijalnih transfera. A kada pogledamo bazu mladih igrača koju Real posjeduje i koju je nakupovao posljednjih godina, pored ovakve dvije superzvijezde možda neće ni biti potrebno previše ulaganja. Još im je kao pravi „dar s neba“ pala igračka eksplozija Achrafa Hakimija. Marokanca je prije dvije godine malo tko ispratio s aerodroma kada je odlazio na dvogodišnju posudbu u Borussiju. Ovog ljeta, kada avion iz Dortmunda sleti u Madrid, Real će dobiti jednog od najboljih bekova svijeta, jednako ubojitog i na poziciji isturenog krila u 4-2-3-1 formaciji. A tek mu je 21 godina.

Kao da sve gore navedeno nije dovoljno, Real ima pregršt vremena da na pravi način izbrusi talent Martina Odegaarda, Viniciusa Juniora, Rodryga, Reuniera, Federica Valverdea...

Za kraj, Marca navodi kako je najrealnije da hodogram aktivnosti bude sljedeći: prvo će 2021. doći Haaland, godinu potom Mbappe i sve će se začiniti otvaranjem novog Santiago Bernabeua.

Super Real 2022, treća generacija Galacticosa...kako god da će se zvati, nema sumnje da će Florentino Perez odraditi svoju doktorsku disertaciju i još jednom zadiviti nogometni svijet.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kylian MbappéErling HaalandMartin OdegaardFlorentino PerezReinier JesusRodrygoVinicius JuniorFederico Valverde

Ostale Vijesti