Davor Javorovic/Vecernji list
Davor Javorovic/Vecernji list

Što smo najavili to se i događa, Nikola Kalinić vrlo blizu dolaska u Hajduk

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 10:00

Iskusni napadač bi sredinom siječnja trebao obući bijeli dres

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dočekao je „svojih pet minuta“ odnosno u realnom vremenu mjesec i pol dana u kojima će njegov posao biti u glavnom fokusu hajdučke obitelji. Sasvim sigurno, Bijeli će imati zanimljiv i po svemu sudeći bombastičan prijelazni rok, nema dvojbe da će svlačionica biti jača za nekoliko poznatih imena. Osnovni preduvjet je ispunjen na travnjaku, Hajduk je pri vrhu ljestvice i plasirao se u polufinale Kupa, baš to je Nikoličius htio još tamo u rujnu.

„Budemo li nakon prvog dijela sezone konkurentni ostalim klubovima, učinit ćemo sve da se pojačamo u zimskom prijelaznom roku“ govorio je onomad Litavac zadužen za sportsku politiku Bijelih. Došlo je vrijeme da se njegove riječi pretvore u djela, prijelazni rok službeno počinje 1. siječnja, a naravno da Nikoličius nije mirovao u protekla četiri mjeseca.

Kako smo već pisali na Germanijaku u Hajduk bi se gotovo sigurno vratiti Nikola Kalinić, iskusni napadač Verone koji je s Poljuda otišao prije 12 i pol godina. Još prošlog ljeta našao se na ručku s predsjednikom Hajduka Lukšom Jakobušićem, doznao je planove Bijelih i svidjelo mu se što je čuo. S Veronom ima vrlo unosan ugovor koji istječe posljednjeg dana lipnja 2022. godine, godišnje zarađuje više od dva milijuna eura i to je svota koju mu Hajduk ne može dati. Ali, može mu pružiti šansu da pri kraju karijere uzme trofej s matičnim klubom, Na Poljudu je prošao omladinski staž i jedan je od najboljih strijelaca u povijesti mlađih kategorija Hajduka, ali u seniorskoj karijeri nije osvojio ništa u bijelom dresu. To je Kaliniću osnovni motiv, u Veroni nije u glavnoj ulozi premda je dolaskom Igora Tudora počeo igrati redovitije i bolje.  Početkom siječnja proslavit će 34. rođendan, novac mu nije prioritet već želi osjetiti emociju koju sanjaju svi nogometaši kojima je Hajduk najvažniji klub u životu. Jasno je, morat će se odreći ostatka ugovora u Italiji, s Bijelima bi trebao potpisati na godinu i pol dana, neće ni plaća biti zanemariva.

O povratku Kalinića u bijeli dres pisali smo prije tri mjeseca i sada se taj transfer ostvaruje, iskusni napadač bi se sredinom siječnja trebao priključiti momčadi Valdasa Dambrauskasa. Možda ne bude išao na pripreme u Portugal, ali vjerojatno će biti u momčadi za prvu utakmicu drugog dijela sezone protiv Šibenika.

Sasvim sigurno, neće Kalinić biti jedino pojačanje Splićana, traži Nikoličius igrače koji će popuniti deficitarne pozicije. Konkurenciju za Lovrencsicsa na desnom beku, još jednog stopera i središnjeg veznjaka te iskusnije krilo. Aktualni Hajduk primamljiv je mnogima, čak i onima koji imaju bolje plaće i status u jačim europskim ligama. Ako su se vratili Lovre Kalinić, Marko Livaja, Danijel Subašić, Josip Elez i Filip Krovinović pa sada i Nikola Kalinić sve je veća mogućnost da im se priključe još neka jaka imena. Karte su otvorene, Hajduk ide po oba trofeja i sve će učiniti da ih osvoji. Nikoličius je preko društvenih mreža koje učestalo koristi navijačima poručio: „Učinit ćemo vas ponosnima!“. To se polako i ostvaruje, Nikola Kalinić je jedan od primjera. O ostalim imenima nećemo da se netko ne naljuti, ali jasno je da Hajduk sprema još neke zvučne transfere.


Tagovi

HajdukPrva HNLNikola Kalinić

Ostale Vijesti