REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj

Stjepan Tomas ima novi posao, vodit će klub za koji nastupaju neki od igrača koji su igrali u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 16:26

Ovo mu je treći samostalni posao u trenerskoj karijeri

Dugogodišnje igračko iskustvo u Turskoj, a kasnije i trenersko, donijelo je bivšem Vatrenom novi trenerski angažman. Kada zaigrate za Fenerbahče i Galtasaray, a da se ne naljute navijači nijednog od ova dva istambulska velikana već vas i dalje glorificiraju, onda dolazite do statusa ikone u turskom nogometu, a to je uspjelo Stjepanu Tomasu. Dobar status u Turskoj okrunio je novim poslom, trećim samostalnim trenerskim.

Nakon vođenja Antalyaspora i Rizespora, Tomas je novi trener Göztepea, kluba koji se trenutno pokušava zadržati u turskoj Super lig. Klupski dopredsjednik Talat Papatya izjavio je za turske medije kako se dogovorio sve s nekadašnjim Vatrenim koji će preuzeti klupu nedugo nakon što je otkaz dobio Nestor El Maestro, trener rođen u Srbiji pod prezimenom Jevtić koje je kasnije mijenjao. El Maestro je vodio klub u 28 utakmica i ostavio ga na 17. mjestu ljestvice koje vodi u rang niže.

Na Tomasu je sad da spasi što se spasiti da, a u to vjeruje i dopredsjednik Papatya.

„Postigli smo dogovor s našim trenerom Stjepanom Tomasom, koji od trenera koje smo kontaktirali u ovom kratkom vremenu vjeruje da će momčad najviše ostati u ligi. Koji također pomno prati utakmice naše momčadi i najjasnije nam pokazuje da je u tom pogledu ambiciozan i vjeran. Vjerujemo svom treneru i želimo mu uspjeh“, izjavio je dopredsjednik Göztepea.

Tomas u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije upisao neke samostalne uspjehe. Antalyaspor je vodio u tek osam utakmica, dok je Rizespor vodio u 21 utakmici. Bio je pomoćni trener u Basakšehiru, ali i u novom klubu Okanu Buruku kojem je asistirao i u Rizesporu, Sivassporu, Gaiztepsporu i Akhisar Belediyeu.

U Göztepeu će ga dočekati i neki igrači koji su zaigrali u HNL-u poput Fracoisa Moubandjea, Cherifa Ndiayea te Adisa Jahovića.


Tagovi

GoztepeStjepan TomasCherif NdiayeJacques Francois Moubandje

Ostale Vijesti