REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Stara dama na pogon Filipa Kostića slavila u Derbyju d'Italia, vratio se Marcelo Brozović!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 22:40

Četvrtu utakmicu zaredom Juventus je u Serie A stigao do pobjede bez primljenog pogotka, a Allegri nije mogao računati na Vlahovića, Pogbu, Paredesa. De Sciglija, McKenniea…

Nakon mjesec i pol dana Marcelo Brozović se vratio na teren, ali hrvatski veznjak ipak nije uspio pomoći Interu. Potpuno zasluženo Stara dama došla je do pobjede protiv Nerazzurra, na kraju je na semaforu stajalo 2:0, a iako su golove zabijali Rabiot i Fagioli, prvo ime utakmice bio je fenomenalni Filip Kostić koji je izdominirao u današnjem derbiju te je upisao dvije asistencije, s tim da je mogao i do hat-tricka u asistencijama da pogodak Danila nije poništen nakon pregleda VAR-a.

Iako je Inter bio bolji u prvih 45 minuta, prvu pravu priliku imao je domaćin. Iznimno raspoloženi Kostić je u 19. minuti namjestio sjajnu priliku za Bremera, ali branič Juventusa nije bio precizan u ključnom trenutku. Gosti su odgovorili sedam minuta kasnije, Džeko je bio najviši u skoku nakon kornera, ali udarac kapetana BiH otišao je nekoliko centimetara pored gola.

Nakon tog pokušaja napadača gostiju ritam se malo smanjio, a do kraja poluvremena najbolju je priliku propustio Dumfries u 42. minuti čiji je udarac otišao malo preko gola.

Bolju igru gosti nisu uspjeli naplatiti, Juventus je bio u podređenoj poziciji, ali je s druge strane Stara dama konstantno prijetila iz kontranapada te im je uvijek nedostajao onaj zadnji pas da stvore veliku priliku.

U nastavku se utakmica zakuhala. Juventus je odmah ubacio u brzinu više, a do pogotka su stigli već u 52. minuti. Filip Kostić je fenomenalno ubacio s lijeve strane, Rabiot je izmaknuo pažnji obrane te je odmjerenim udarcem doveo Staru damu u vodstvo. Francuski veznjak igra sve bolje i bolje, iako je ljetos bio na korak od odlaska, ispostavilo se kako se silom neprilika prometnuo jednog od glavnih igrača Juventusa u prvom dijelu sezone.

Zanimljivo, Rabiot je postao tek treći francuski veznak koji je postigao pogodak Interu u Derbyju d'Italia. Prije njega to su uspjeli tek Platini i Zidane...

No, u utakmici protiv Intera uvjerljivo najbolji igrač na terenu bio je Filip Kostić. Poput brzog vlaka je srpski veznjak prolazio po lijevom krilu, bilo ga je prema naprijed, bilo ga je prema nazad, bilo ga je svugdje i svud. Iako se torinska publika navikla oduševljavati jednom drugom Srbinu, ovog puta je u njegovom odsustvu zablistao Filip Kostić.

Igrala se 63. minuta kad je Danilo zabio pogodak za 2:0, ali je isti poništen nakon pregleda VAR-a. Korner je, opet, sjajno izveo Filip Kostić, ali Brazilac je u skoku igrao rukom pa je tako na semaforu ostalo 1:0.

Inter je u dva navrata pokušao priprijetiti iz polukontre, ali se Juventus ipak obranio. Najbolju priliku propustio je Martinez u 74. minuti, da bi onda tri minute kasnije bilo jako opasno kad je Kostić iz poluvoleja zatresao vratnicu.

Kostića to nije obeshrabrilo, nastavio je i dalje nadirati kao da mu je ovo prva i zadnja utakmica u dresu Juventusa, a onda je u 84. minuti Kostić kao na pladnju poslužio mladog Fagiolija koji je silovitim udarcem probio Onanu za ispostavit će se i konačnih 2:0.

Do kraja utakmice smo vidjeli po jednu sjajnu priliku na svakoj strani, ali se mreže ipak nisu tresle.

Dobre vijesti za Zlatka Dalića su da se 17 dana prije prve utakmice na SP-u u Kataru na teren vratio Marcelo Brozović. Hrvatski reprezentativac je u igru ušao u 81. minuti umjesto Mhitarjana, ali ipak nije uspio inicirati preokret protiv danas veoma dobrog Juventusa.



Tagovi

Derby d'ItaliaInterJuventusSerie A

Ostale Vijesti