REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Spursi za sada dominiraju prijelaznim rokom, mogu li ugroziti Manchester City i Liverpool? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 09:10

Doveli su već petoricu igrača i tu ne misle stati.

Kada je Antonio Conte u prvoj trećini prošle sezone zamijenio Nuna Espirita Santa na klupi Tottenhama nedvosmisleno je iznio svoje ambicije: "Ne mogu dočekati početak rada s ovom momčadi. Sa strašću, mentalitetu i ustrajnošću koje su me uvijek krasile, kao igrača i kao trenera. U klub sam stigao zbog entuzijazma i ustrajnosti predsjednika Daniela Levyja".

Britanski nogometni analitičari tada su tvrdili kako će upravo ambicija Contea i štedljivost Levyja biti najveća kočnica tog odnosa, no, kako sada stvari stoje, u Londonu vlada idila. Conte dobiva sve što poželi, a Levy s eurima ne štedi. Doduše, sve su akvizicije i te kako dobro promišljene. Još prošle zime Conte je iz 'svojeg' Juventusa doveo dva igrača. Rodriga Bentancura za 19 milijuna eura te Dejana Kuluševskog na jedno i pol godišnju posudbu u iznosu od 10 milijuna eura.

A onda je ovog ljeta Tottenham krenuo u pravu ofenzivu. Prvo je kao slobodni igrač doveden Ivan Perišić iz Intera, stigao je veznjak Yves Bissouma iz Brightona za 30 milijuna, a onda i pravi pravcati kapitalac, napadač Richarlison iz Evretona za 58 milijuna eura.

Cijelu tu plejadu igrača dodatno je pojačao Fraser Forster, kao podrška Hugu Llorisu na golu, a sinoć je iz Barcelone, na jednogodišnju posudbu, doveden i francuski stoper iz Barcelone Clement Lenglet!

I tu Conte ne misli stati. U svoje će redove pokušati dovesti još Jessea Lingarda iz Manchester Uniteda, traži se sjajni Nicolo Zaniolo iz Rome, a već smo pisali i o interesu Spursa za Joška Gvardiola...

Doduše, ne znamo samo što će Conte sa svim tim igračima, pogotovo ako uzmemo u obzir da su se ovog ljeta s posudba u klub vratili Tanguy Nbdombele, Giovani Lo Celso, Bryan Gil, Pepe Matar Sarr... a, Harry Kane će, po svemu sudeći, ostati u Londonu do kraja ugovora. Jer, teško da će Levy svojeg najboljeg igrača i strijelca pustiti u Chelsea ili Manchester United, a izvan Otoka postoji malo klubova koji mogu platiti njegove usluge.

Sve u svemu, Tottenham će u idućoj sezoni imati jednu od najboljih momčadi u povijesti te bi mogao postati dostojan konkurent Manchester Cityju i Liverpoolu u borbi za naslov.


(N.R.)


Tagovi

TottenhamIvan Perišić

Ostale Vijesti