Spektakularan transfer u finišu roka: Chiesa prelazi u velikana, Bayern vratio munjevito krilo

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 21:20

Ovaj nas primjer može podučiti nešto o tome kako funkcionira nogometno tržište.

Jedan od najtraženijih napadača Europe zadnjih godinu do godinu i pol, odlični Federico Chisea iz Fiorentine, novi je igrač Juventusa.

Tako se okončala saga oko njegovog neminovnog novog kluba s obzirom da se radi o igraču za najveću pozornicu.

Kako javlja autoritet za nogometno tržište Fabrizio Romano, uvjeti su sljedeći: Chiesa dolazi na dvogodišnju posudbu. Za prvu godinu će Juve klubu iz Firence uplatiti dva milijuna eura, za drugu osam. Ispuni li u te dvije godine uvjete (a to su ako u te dvije godine nastupi u 60 posto utakmica s minimalno 30 minuta i zabije najmanje deset golova i ubilježi deset asistencija), Stara će dama isplatiti 40 milijuna eura.

 

 

Nema sumnje kako će sin nekada uspješnog napadača Enrica Chiese biti ogromno pojačanje za Andreu Pirla.

Povezan s ovim transferom je i odlazak Douglasa Coste. Brazilac, koji je već neko vrijeme na izlaznim vratima torinskog kluba, vraća se u Bayern. Tako je prvak Europe dobio još jednog krilnog napadača kojeg je tražio nakon odlaska Ivana Perišića i nove ozljede Leroya Sanea.

 

 

Ovaj je pak transfer povezan s tim što Bayern nije uspio u naumu da dovede Calluma Hodson-Odoija iz Chelseaja, u transferu u kojem su nudili pozamašne uvjete. No Londončani nisu zagrizli, nisu u financijskim problemima, a 19-godišnjaka vide kao jednog od nosioca budućnosti kluba.

Tako se njemački klub odlučio za Costu, svog bivšeg igrača, a ispada da je Chelsea ovdje nehotično u dovođenju Chiese pomogao Juventusu, koji je za mladog Talijana otvorio mjesto čim je prodao Douglasa Costu.

(foto: Action Images)


Tagovi

Federico ChiesaJuventusFiorentinaBayernDouglas Costatransferi

Ostale Vijesti