REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Spalletti poludio na suce: “Kakvu poruku šaljemo djeci?”, Pioli: “U Napulj idemo koncentrirani, ali samouvjereni”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 07:40

Trener Napolija bio je bijesan, a trener Milana iznimno zadovoljan.

Stefano Pioli nićas je spavao poput male bebe. Drugi put u razmaku od 10 dana je njegova momčad svladala Napoli, ovoga puta s minimanih 1:0, ali taj rezultat bi talijanski strateg svakako potpisao unaprijed da je kojim slučajem to bilo moguće.

Njegova momčad bila je bolji takmac, zaslužili su pobjedu te su, nakon što su izdražli prvih 20-ak minuta naleta gostiju iz Napulja, kontrolirali tijek susreta. Da je Kjaer bio malo precizniji u 45+2.minuti mogla je prednost biti još veća, ali pobjedi se ne gleda u zube. Pogotovo ne u četvrtfinalu Lige prvaka…

“Uzvratna utakmica će biti sjajna, baš kao što je bila i ova danas. Igrali smo jako dobro, intenzitet je bio visok, bilo je puno trke… Zadovoljan sam. Imali smo neke tehničke pogreške, ali to je manje bitno. Oni su bili bolji u početku, driblinzi mojih igrača nisu bili dobri, a oni su bili agresivni. Ovo je prvi put da smo svladali Napoli ovdje nakon tri godine. Ostaje velika žal što nismo naplatili igrača više u završnici utakmice. Imamo šansu da prođemo dalje, ali ništa još nije gotovo”, rekao je trener Milana za Prime Video poslije utakmice.

“Zamjena Bennacera za Saelemaekersa? Trebao mi je jedna još ofenzivniji igrač kako bih mogao Diaza prebaciti u sredinu. Nadalje, Isma se puno potrošio jer je zaista puno radio. Saelemaekersa je dobar i u fazi obrane pa smo od njega tražili i da pomogne Calabriji s Kvarom.”

Iako je Bennacer zabio jedini pogodak na utakmici, Pioli nije htio nikoga posebno istaknuti.

“Cijela momčad je bila sjajna. Svidio mi se naš stav, naše ponašanje na terenu. Ovo je Liga prvaka i ova momčad je tome dorasla. Danas nijedan rezultat ne bi osigurao prolaz u polufinale, u Napulj idemo koncentrirani, ali samouvjereni.”

S druge strane, Luciano Spalletti je poslije utakmice ‘rigao vatru’. Tko je bio kriv? Svi, ali najviše suci!

“Komentirati utakmicu već sada nema smisla, ništa se neće promijeniti. Vidio sam jedan sjajan Napoli, mi smo htjeli tu pobjedu i kad smo imali igrača manje. Želim čestitati Maignanu na obranama, Milan je sjajna momčad, a mi smo igrali onako kako sam ja htio i kako smo morali u ovo situaciji”, rekao je za Sport Italia strateg Napolija, da bi onda dodao:

“Planirali smo zamijeniti Anguissu, a onda je pocrvenio. Šteta… Suđenje? Ne želim komentirati”, rekao je, ali je onda ‘krenuo’…

“Znate, Anguissa je zahvatio i loptu. A pazite ovo, Zielinski dobije karton, a Krunić za istu stvar ne. A kad pričamo o kartonima, recite vi meni što mislite o korner zastavici koju je Leao razbio? Karton za Kima? Kakvu mi to poruku šaljemo djeci?”, rekao je Spalletti pa nastavio:

“Gledajte, sve je pred vama, a to želite li vi to vidjeti je na vama. Moje mišljenje o sučevim odlukama je nebitno, vi ih pogledajte i sami recite što mislite…”



Tagovi

Luciano SpallettiStefano PioliMilanNapoliLiga prvaka

Ostale Vijesti