REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

VIDEO Bennacer osigurao Rossonerima prednost uoči vatrenog uzvrata u Napulju, Hviča nevidljiv!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 12.04.23. | 22:59

Alžirski veznjak je u 40.minuti postigao jedini pogodak na utakmici nakon sjajnog kontranapada igrača u crveno-crnim dresovima te je na taj način svojoj momčadi osigurao minimalnu, ali jednako tako iznimno veliku prednost uoči ‘drugog poluvremena’ koje će se odigrati za šest dana u Napulju.

Kad je ples loptica u Nyonu spojio Napoli i Milan u četvrtfinalu Lige prvaka, mnogi su istaknuli budućeg prvaka Italije kao velikog favorita. No, papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Iskustvo se ne može dobiti ili izgraditi u jednom ili dva sjajna prijelazna roka. Rossonerima je ovo 15. četvrtfinale Lige prvaka, Napoliju tek prvo, a baš ta razlika u iskustvu se danas mogla vidjeti na San Siru. Minimalno je slavila domaća momčad, Bennacer je taj čije će se ime povlačiti po usnama navijača Milana narednih šest dana, ali kako je zaslužan on, tako valja pohvaliti i Maignana koji je s nekoliko sjajnih intervencija sačuvao svoju mrežu netaknuom.

Do 25. minute gledali smo potpunu dominaciju Napolija, a gosti su već nakon 30-ak sekundi mogli doći do prednosti nakon što je jako loše reagirala cijela uža obrana domaćina na čelu s Kjearom. No, obranili su se Rossoneri, a u tim uvodnim trenucima su gosti ‘namirisali krv’. Anguissa je imao dobru priliku koju minutu kasnije, da bi onda u 12. minuti s oko 20 metara sjajno tukao Zielinski, ali je i taj silovit udarac obranila nova jedinica Les Bleusa, Mike Maignan.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je Napoli usporavao. I onda se od 25.minute, kad je prvi put Leao napravio ‘dar-mar’ na terenu i nakon što je gotovo 30-ak metara vukao loptu s 15-ak metara iskosa tukao koji centimetar pored gola, utakmica u potpunosti okrenula na stranu domaćina.

Prvih 45 minuta iz perspektive Napolija podsjetilo je na Gundulićevog Osmana, u jednom trenutku su bili ‘gori’ i sve kontrolirali, a onda, odjednom, eto ih ‘doli’.

Leao je imao dobru priliku i u 32.minuti, ali nije uspio ugurati loptu u mrežu, da bi onda u 40.minuti sjevnula fenomenalna kontra domaćina u kojoj su Rossoneri bili nešto brojniji (četiri na tri), prizemnu je loptu s desne strane u 16-erac gostiju ubacio Diaz, ona je u konačnici došla do Bennacera koji je silovito tukao i ‘probio’ Mereta koji bolje od ovoga što je učinio, naprosto nije mogao – 1:0

Jedini pogodak na utakmici kojeg je postiao Bennacer pogledajte OVDJE (Arenasport)

Inače, bio je ovo Bennacerov prvi pogodak u Ligi prvaka. Bolje vrijeme za prvijenac nije mogao ni zamisliti...

Neposredno prije odlaska na 15-minutni predah, u 45+2. minuti, domaćin je umalo povećao vodstvo. Sjajno je nakon kornera glavom tukao Kjare, Meret je već bio savladan, ali je silovit udarac glavom stopera Milana sa svega šest metara zaustavila vratnica.

U nastavku je tempo ipak bio nešto slabiji, s tim da su prvu pravu priliku imali gosti. Glavom je s vrha 16-erca tukao Elmas, ali je Maignan vršcima prstiju pokušaj reprezentativca Sjeverne Makedonije odbio u korner. Napoli je krenuo po pogodak izjednačenja, ali su Rossoneri ‘umrtvili’ utakmicu te se praktički do 74. minute nije ništa vrijedno spomena dogodilo na San Siru.

I onda – crveni karton za Napoli. Drugi žuti karton je (potpuno opravdano) zaradio veznjak gostiju Anguissa. Zakačio je Hernandeza koji je pojurio u kontru, rumunjski strateg je slegnuo ramenima i pokazao ovoljetnom pojačanju budućeg prvaka Italije put prema svlačionici. Prigovora nije bilo, svima je sve bilo jasno…

U 80. minuti je Rebić ušao u igru umjesto asistenta jedinog pogotka Diaza, unio je određenu svježinu u domaće redove, ali nešto konkretnije nije napravio.

Do kraja utakmice se još jednom fenomenalnom intervencijom istaknuo Maignan, Di Lorenzo je imao sve kao na pladnju, ali je francuski čuvar mreže još jednom potvrdio svoju iznimnu klasu te je svojoj momčadi sačuvao minimalnu prednost uoči vatrenog uzvrata Rossonera u Napulju za šest dana.

Milan - Napoli 1:0

Strijelci: 1:0 Bennacer (40., Diaz)

Stadion: San Siro, gledatelja: 74742

Glavni sudac: István Kovács (Rumunjska) Zielinski, Anguissa, Di Lorenzo, Kim, Rrahmani (Napoli)

Žuti kartoni: Pioli (trener), Bennacer, Saelemaekers (Milan)

Crveni kartoni: Anguissa (Napoli)




Tagovi

Ismael BennacerMilanNapoliLiga prvaka

Ostale Vijesti