Slaven Belupo
Slaven Belupo

Službeno: Slaven Belupo doveo stopere iz Danske i Kosova

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 07:29

Jedan ima 24, a drugi 21 godinu.

Još u nedjelju objavili smo kako je Slaven Belupo na korak do dovođenja tri igrača, defenzivnog veznjaka Michaela Agbekpornua iz Albanskog Egnatija, te dva stopera Bujara Pllane iz kosovske Prištine i Crnogorca iz Danske Luku Račića. Od spomenutog trojca, ugovor s Farmaceutima potpisala su potonja dvojica. Agbekpornua se još čeka...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bujar Pllana, je od 21-godišnji mladi reprezentativac Kosova koji je prošle sezone zabio četiri pogotka u 25 nastupa za petoplasiranu momčad ondašnjeg prvenstva, što je vrlo dobar učinak za jednog stopera. Pllana je za kosovsku U21 reprezentaciju zabilježio tri nastupa, može pokriti i poziciju desnog beka, a TM ga procjenjuje na 200 tisuća eura.

"Jako sam sretan zbog dolaska u Slaven Belupo. Moji prijatelji Arber Hoxha i Arb Manaj rekli su mi samo pozitivne stvari o klubu i gradu. Za mele je dolazak u Hrvatsku veliki iskorak u karijeri i s nestrpljenjem iščekujem utakmice. Volim agresivan nogomet i duel igru", rekao je na predstavljanju mladi Pllana.

Luka Račić je 24-godišnji danski stoper podrijetlom iz Crne Gore koji je bio u omladinskim školama Kopenhagena i Brentforda, a do ovog ljeta bio je član danskog drugoligaša SonderjyskaE za kojeg je postigao dva pogotka u 28 nastupa. Igrao je i za mlade reprezentacije Danske za koje je upisao 26 nastupa.

"Ovdje sam tek jedan dan, ljudi su jako rpistupačni i otvoreni. Jedva čekam priključiti se momčadi i krenuti s treninzima. Vjerujem da ćemo imati jako dobru sezonu", rekao je 24-godišnji Račić.

Slaven Belupo je u prvoj prijateljskoj utakmici pred novu sezonu izgubio od šestoligaša Mladosti iz Ludbreškog Sigeca s 1-3 što je dobar znak da su Ricardu Monizu pojačanja itekako potrebna. Farmaceuti sutra (u srijedu) putuju u Sloveniju u kojoj će odigrati prijateljsku utakmicu sa slavnim Dinamom iz Bukurešta. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti