Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Pouzdani vratar napustio Farmaceute, ali u Koprivnicu stižu Ganac, Kosovar i Crnogorac!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 16:08

Nizozemski strateg slaže momčad za predstojeću sezonu.

Nizozemski strateg, novi trener Slaven Belupa, Ricardo Moniz prije tjedan dana poveo je priličan broj Farmaceuta na pripreme za novu sezonu. Prvoj momčadi priključen je veliki broj juniora, no posve je jasno da će koprivnički prvoligaš 'u hodu' slagati momčad za predstojeću sezonu u kojoj će im, ponovno, primarni cilj biti ostanak u ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako navodi Goran Čičin-Mašansker iz Sportskih novosti, Farmaceuti su na korak do dovođenja čak tri igrača iz inozemstva. Najegzotičnije ime je ono Michaela Agbekpornua, 24-godišnjeg veznjaka iz Gane koji stiže iz albanskog Egnatija, a 2019. s ganskom U23 reprezentacijom igrao je polufinale Afričkog kupa nacija za spomenutu kategoriju. U 62 utakmice za albanskog prvoligaša zabio je pogodak, a zabilježio je i jednu asistenciju. S obzirom na to Agbekpornu s Egnatijem ima ugovor do 2025., za očekivati je da će hrvatski prvoligaš albanskom isplatiti i određenu odštetu. Koliku? Nije poznato, napomenimo samo da ovaj 188 centimetara visoki defenzivni veznjak prema Transfermarktu vrijedi 250 tisuća eura.

Dok Agbekpornu stiže iz Albanije, iz obližnjeg Kosova u Koprivnicu bi trebao stići stoper Prištine Bujara Pllane, riječ je od 21-godišnjem mladom reprezentativcu Kosova koji je prošle sezone zabio četiri pogotka u 25 nastupa za petoplasiranu momčad ondašnjeg prvenstva. Pllana je za kosovsku U21 reprezentaciju zabilježio tri nastupa, može pokriti i poziciju desnog beka, a TM ga procjenjuje na 200 tisuća eura.

Pllana, pak, nije jedini stoper koji stiže u Koprivnicu. Slaven Belupo je, tvrde SN, sve dogovorio i s Lukom Račićem 24-godišnjakom danskim stoperom podrijetlom iz Crne Gore koji je bio u omladinskim školama Kopenhagena i Brentforda, a do ovog ljeta bio je član danskog drugoligaša SonderjyskaE za kojeg je postigao dva pogotka u 28 nastupa.

No, da ne bi pisali samo o rubrici 'dolasci', napomenimo da Slaven Belupo napušta Ivan Čović (32), pouzdani vratar koji je za Farmaceute u tri godine zabilježio 43 nastupa uz 46 primljenih golova i 13 'clean sheetova'. U kojoj će sredini Čović nastaviti karijeru nije poznato....

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNLIvan ČovićRicardo Moniz

Ostale Vijesti