Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Službeno: Rasmus Lauritsen napustio Dinamo

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.01.23. | 10:37

Iz kluba su poručili: Ras, hvala ti od srca i sretno!

Ono što smo najavili, sada je postalo službeno. Rasmus Lauritsen uspješno je odradio liječnički pregled u danskom Brondbyju i potpisao za jedanaesterostrukog prvaka skandinavske države. Ovaj 26-godišnji danski stoper u Dinamo je stigao 2020. iz švedskog Norrkopinga, a prije toga je igrao za danske klubove Midtjylland, Skive i Vejle. Za Dinamo je odigrao 80 utakmica i pritom zabio tri pogotka uz dvije asistencije.

S Plavima je osvojio dva naslova prvaka, Kup i Superkup, a u dva navrata je igrao i europsko proljeće. Bio je standardni stoper kluba u sezoni 2020./21., kada je Dinamo igrao četvrtfinale Europske lige.

Hrvatski prvak se oprostio od svojeg igrača priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

RAS, HVALA TI OD SRCA I SRETNO!

zdržao je 120 minuta nezaboravne borbe protiv Tottenhama, potpisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti maksimirskoga kluba, u nešto dulje od dvije godine osvojio četiri trofeja i dvaput prezimio s plavima na europskoj sceni... Zapažen je opus kojeg danski stoper Rasmus Lauritsen ostavlja u Dinamu. U plavi je dom došao početkom listopada 2020. godine, a ovoga je ponedjeljka zaključio zagrebačku epizodu. Karijeru nastavlja u svojoj Danskoj, u Brøndbyju iz Kopenhagena.

Od dolaska iz švedskog Norrköpinga u maksimirskom se klubu ubrzo prometnuo u standardnog stopera, bio i nadomak reprezentacije kad ga je danski izbornik Kasper Hjulmand u svibnju 2021. godine uputio pretpoziv za Europsko prvenstvo.  Za Dinamo je odigrao 80 službenih utakmica pri čemu je postigao i tri pogotka od kojih dva Rijeci. Potpisao je dvostruku krunu 2021. godine, novi naslov prvaka sezonu kasnije i Superkup 2022.


DIO NESLOMLJIVE OBRANE U EUROPI

Posebno je zablistao u svojoj premijernoj maksimirskoj sezoni pod vodstvom trenera Zorana Mamića, a potom i Damira Krznara kad je predstavljao čvrsti bedem u europskim dvobojima. Štoviše, u skupini Europa lige bio je dio obrane koja je postala rekorder i na europskoj sceni: nijedna momčad nije toliko dugo uspjela sačuvati mrežu u natjecanju u skupini. Dinamo je izdržao 525 minuta bez primljenoga pogotka što je osam sati i 45 minuta igre. Lauritsen je tada, zbog zdravstvenih problema. propustio samo zadnji dvoboj u skupini kad su plavi svladali moskovski CSKA s 3:1. Sudjelovao je u prethodnih pet kad je plava mreža ostala netaknuta.

Ordinirao je središtu obrambenog reda, i na desnoj i na lijevoj strani, u paru s Kevinom Theophileom ili Dinom Perićem. Tako je, primjerice, s Theophileom i Bartolom Franjićem činio užu obranu u povijesnom preokretu protiv Tottenhama kojeg je Mislav Oršić srušio nezaboravnih hat-trickom. Bio je to ogled u kojem su pred plavim bedemom zaustavile i svjetske zvijezde Harry Kane, Dele Alli, Gareth Bale, Lucas Moura... Štoviše, malo je nedostajalo da upravo Lauritsen, samo dvije minute nakon prvoga Oršićeva gola, i sam zatrese suparničku mrežu. Nakon ubačaja Lovre Majera poslao je loptu preko gola. Bio je važan kotačić i u smiraju prošle sezone na putu do novoga naslova prvaka.

"Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima", kazao je Rasmus prilikom oproštaja od plave svlačionice.

Ras, od srca ti velika hvala na svemu i želimo ti sreću u nastavku karijere!

Brondby je trenutno 10. momčad danskog Superligaena s 21 osvojenim bodom iz 17 utakmica.



Tagovi

Rasmus LauritsenDinamo ZagrebBrondby

Ostale Vijesti