REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Službeno: Liverpool doveo prvo veliko pojačanje za sljedeću sezonu, dobio je dres s brojem 10

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 13:43

Ponajbolji igrač prošlosezonske hit-momčadi Premier lige seli na Anfield.

Iako neki navijači i dalje tuguju za Judeom Bellinghamom koji je jučer dogovorio transfer iz BVB-a u Real Madrid, iz Liverpoola su se danas pohvalili kako su za 42 milijuna eura u svoje redove doveli argentinskog veznjaka  Alexisa Mac Allistera. Osvajač svjetskog prvenstva s Argentinom, koji je prošle sezone igrao briljantno u dresu Brightona (40 utakmica, 12 pogodaka, tri asistencije) je s Redsima dogovorio višegodišnji ugovor, a po dolasku u klub kratko je poručio sljedeće:

„Osjećaj je odličan, ostvario sam svoje snove. Sretan sam što sam tu i ne mogu dočekati početak nove sezone. Htio sam da se transfer što prije završi kako bi od prvog dana priprema mogao biti dio nove momčadi. Jako sam sretan ovakvim ishodom te jedva čekam upoznati svoje nove suigrače“, rekao je Mac Allister koji je u prosincu prošle godine s Argentinom osvojio naslov prvaka svijeta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Bila je ovo jedna sjajna sezona za mene! Argentina je osvojila SP, sjajan rezultat ostvario sam u Brightonu, ali od danas razmišljam samo o Liverpoolu. Želim svakim novim danom biti i bolji igrač i bolji čovjek nego što sam to bio jučer.“

Mac Allister će biti sedmi Argentinac u povijesti kluba, a daleko najveći trag od njegovih sunarodnjaka ostavio je Javier Mascerano.

„Otkako sam osvojio SP govorim kako želim svake sezone osvajati trofeje. U ovom klubu to mogu ostvariti. Otkako sam stigao u Liverpool, na svakom koraku vidim kako je ovo veliki klub.“

Argentinac će nositi dres s brojem 10 na leđima, a njegov dolazak prokomentirao je i trener Jürgen Klopp:

„Dodali smo jednog iznimno talentiranog i tehnički izvrsno potkovanog igrača u našu momčad što je sjajna vijest za svih nas u klubu, baš kao i za naše navijače“, naglasio je Nijemac, nakon čega je poručio sljedeće:

„Mislim da se o njegovim kvalitetama sve zna i nepotrebno je trošiti riječi. Može igrati na nekoliko različitih pozicija, rekao bih da je pravi 'all-rounder'. Miran je i staložen te je iznimno inteligentan igrač“, rekao je, između ostalog, trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Alexis Mac AllisterLiverpoolBrightonLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti