WOLFGANG RATTAY/Action Images
WOLFGANG RATTAY/Action Images

Službeno: Gvardiol i Olmo imaju novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 12:02

Vraća se u Bundesligu nakon više od dvije godine.

RB Leipzig je na svojim stranicama službeno potvrdio kako je 36-godišnji Talijan Domenico Tedesco novi trener njihove prve momčadi. Njemački klub jučer je – pomalo neočekivano – slavio na domaćem terenu protiv Manchester Cityja, a konačan rezultat bio je 2:1. Direktor kluba Oliver Mintzlaff je poslije utakmice izjavio kako je klub u završnoj fazi pregovora s novim trenerom i kako vjeruje da će on biti savršen fit za RB Leipzig.

Iako se otpočetka špekuliralo da je Tedesco prvi izbor, klub je kontaktirao i trenera PSV a Rogera Schmidta, ali on je inzistirao da odradi ugovor u PSV-u do kraja.

Ove subote RB Leipzig na domaćem terenu dočekuje Borussiju Monchengladbach koja je jako uzdrmana. U posljednja dva susreta, protiv Kolna u gostima i Freibruga doma, primili su čak 10 pogodaka. Tedesco tako ima idealnu situaciju da svoj mandat na klupi RB Leipziga započne pobjedom.

36-godišnji talijanski stručnjak s njemačkom putovnicom je većinu svoje trenerske karijere proveo u Njemačkoj, s tim da je samo posljednji mandat bio van Bundeslige. Godinu i po dana Tedesco je vodio Spartak Moskvu, a u 54 utakmice skupio je 27 pobjeda, 10 remija i 17 poraza.

Zanimljivo je da je trenersku karijeru započeo sa samo 23 godine kad je stigao u omladinski pogon Stuttgarta. Radio je još u Hoffenheimu, Erzgebirge Aueu i Schalkeu, a od svibnja ove godine je bez angažmana.

Schalke je pod njegovim vodstvom u sezoni 2017/18. završio kao drugoplasirana momčad Bundeslige iza prvaka Bayerna, iduće sezone iz nokaut faze Lige prvaka izbacio ih je Manchester City, a Tedesco je otpušten zbog niza loših rezultata u prvenstvu.


Tagovi

Domenico TedescoBundesligaRB Leipzig

Ostale Vijesti