Reuters
Reuters

Službeno: Fener doveo kapetana Srbije, čeka se rasplet 'slučaja Livaković'

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 17.07.23. | 07:29

Turski velikan iznimno je aktivan ovaj prijelazni rok.

Bivši prvotimac Vojvodine, Groningena, Twentea, Southamptona i Ajaxa Dušan Tadić od sinoć je i službeno novi igrač Fenerbahcea u kojeg je stigao kao slobodni igrač. Ovaj 34-godišnji ljevonogi ofenzivac u karijeri je 98 puta nosio dres srpske reprezentacije i pritom zabio 21 pogodak. Kapetansku traku Orlova nosio je u 27 navrata. Posljednjih pet godina bio je član Ajaxa s kojim je osvojio tri naslova prvaka Nizozemske, dva Kupa i Superkup. Tadić je osmo ovosezonsko pojačanje Fenera u kojem će nositi broj 10. Prije njega, Fener je doveo Sebastiana Szymanskija iz moskovskog Dinama, Gustava Henriquea otkupio je od Flamenga, a iz Goztepea je stigao vratar Irfan Can Egribayat. Kao slobodni igrači viceprvaka turske pojačali su Edin Džko, Umut Nayir, Alexander Djiku i Ryan Kent.

U narednim danima očekuje se i dolazak Dominika Livakovića, kojeg su mediji već preselili u Istanbul. Saznajemo da su pregovori oko Livakovića u poodmakloj fazi, no da konačni dogovor još uvijek nije postignut.

Osim hrvatske jedinice, Fener je na pragu dovođenja brazilskog stopera Becaa iz Udinesea, a kao slobodnog igrača pokušat će dovesti i Wilfireda Zahu, krilnog napadača koji je dugi niz godina bio udarna igla Crystal Palacea. (rv)

(Hina)


Tagovi

Dušan TadićDominik LivakovićLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023transferi uživonogometni transferi

Ostale Vijesti