Pixsell
Pixsell

Fener stvara super-momčad: Uz Livakovića i Becaa u Fenerbahce stiže i zvijezda Premier lige? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 09:57

Livaković bi trebao biti deveto pojačanje turskog viceprvaka, a početkom idućeg tjedna trebao bi potpisati i brazilski stoper.

Turski viceprvak Fenerbahce jedan je od najaktivnijih klubova na nogometnom tržištu - uopće! Iako transfer Dominika Livakovića u istanbulskog velikana još nije služben, stvari su, čini se, riješene. Livaković bi ubrzo trebao postati deveto ovosezonsko pojačanje Fenerbahcea, a Dinamu bi trebalo pripasti devet ili, kako saznajemo iz drugih izvora, svih 10 milijuna eura, koliko i iznosi Livakovićeva odštetna klauzula.

Uz Livakovića bi ovih dana za Fenerbahce trebalo potpisati i 10. ovosezonsko pojačanje, 27-godišnji brazilski stoper Rodrigo Becao koji je od 2019. član Udinesea. Njemu ugovor s Bianocnerima ističe idućeg ljeta, te bi ga Udinese moglo prodati za cifru od oko 10 milijuna eura, koliko će Fener dati za Livakovića i za do sada najskuplje ovoljetno pojačanje Sebastiana Szymanskija (9.75 milijuna eura), poljskog ofenzivnog veznjaka koji je stigao iz redova Dinama, ali moskovskog.

Fenerbahce je također otkupio ugovor (1.4 milijuna eura) iskusnog brazilskog stopera Gustava Henriquea, koji je prošle sezone stigao u Istanbul na posudbu iz Flamenga, a za 1.2 milijuna eura stigao je i vratar Irfan Can Egirbayat iz Goztepea, a koji bi trebao biti rezerva našem Livakoviću i turskom reprezentativnom vrataru Altayu Baynduru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

No, najbolji posao Fenerbahce je napravio po pitanju dovođenja slobodnih igrača. Kao najveće zvijezde nameću se 37-godišnji Edin Džeko, koji stiže iz viceprvaka Europe i 34-godišnji Dušan Tadić koji je dugi niz godina igrao za Ajax. U klub je, kao slobodni igrač, stigao i hajdukovcima poznati Umut Nayir, turski reprezentativac koji je prošle sezone zabio 18 pogodaka za Umraniyespor, a stigli su i 26-godišnji Ryan Kent (diijete Liverpoola i legenda Rangersa) te gansko-francuski stoper Alexander Djiku iz Strasbourga.

Uz sve njih, u klub na Bosporu moglo bi stići i 11. pojačanje, 30-godišnja zvijezda Premier lige i Crystal Palacea Wilfired Zaha kojem je istekao ugovor s londonskim klubom i nakon osam godina je napustio Selhurst Park. Zaha je jedan od najtraženijih 'free agenta' na tržištu, vabe ga Marseille i Al Nassri, no inozemni mediji ističu kako je najbliži upravo Fenerbahceu.

S obzirom na to da u Fenerbahceu od ranije igraju Michy Batshuayi, Attila Szalai, Ferdi Kadioglu i Miguel Crespo, novi Livakovićev klub mogao bi u novu sezonu ući s 'atomskom' momčadi, a tko zna, možda će ju ljubitelji hrvatskog nogometa već ove sezone moći gledati uživo, ako netko od terceta Hajduk-Rijeka-Osijek (ili možda Dinamo) izbore grupnu fazu Konferencijske lige.

Mogući sastav Fenerbahcea za sezonu 2023./24.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FenerbahçeDominik LivakovićDinamo Zagreb

Ostale Vijesti