Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dinamo prihvatio devet milijuna eura od Fenera, Livakoviću tri milijuna godišnje!?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.07.23. | 07:27

Dinamov kapetan i reprezentativni vratar možda se u Superkupu oprostio od Maksimira i modrog dresa

"Livi ostani, Livi ostani!", odzvanjao je Maksimir nakon utakmice Superkupa, a Dominik Livaković stao je ispod sjeverne tribine i gledao prema navijačima. Bio je to još jedan emotivan trenutak za Dinamova kapetana, jer, možda mu je to bila zadnja utakmica u modrom dresu. Naime, čuli smo već poslije utakmice da su pregovori Dinama i Fenerbahcea uznapredovali i da bi Livaković vrlo skoro mogao postati novi igrač istanbulskog velikana. A onda je 'čuveni' Fabrizio Romano u ranim jutarnjim satima objavio da je dogovor pao i da Dominik Livaković odlazi u Fener za devet milijuna eura!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Naravno, je li to istina i ako jest, kakav je točno 'deal' u pitanju, saznat će se tijekom nedjelje. Dinamo je do kraja inzistirao na Livijevu ostanku barem do 15.kolovoza i kraja trećeg pretkola, je li Fenerbahce prihvatio tu molbu ili je isposlovao da se Livaković odmah priključi? Jesu li u tu svotu od devet milijuna upisani i bonusi, ili oni idu 'ekstra'? To su još detalji, koji nisu poznati i o kojima ovisi je li doista baš sve dogovoreno ili je ostalo još stvari o kojima treba pregovarati. No, ono što se zna već neko vrijeme, jest da je Livaković s Turcima dogovorio uvjete.

To je ujedno bio najlakši dio posla, Livaković, iako mu Fenerbahce u početku nije bio primarna opcija, već je čekao ponudu iz liga Petice, a najbliža je bila ona Villarrealova, pričao se s Turcima i oni su vrlo brzo ispunili njegove zahtjeve. Navodno bi u Istanbulu trebao zarađivati tri milijuna eura godišnje, što je novac koji bi teško dobio i u ligama Petice. No, bio je Fenerbahce 'rezervna' opcija, u međuvremenu se pojavio i saudijski Al Nassr, koji je bio spreman platiti još i puno više od tri milijuna, međutim, klub je suspendiran, ne može raditi transfere i cijela je priča stala u začetku, prije nego je i postala ozbiljna.


A za Fenerbahce se isto nije činilo da je ozbiljna stvar, sve donedavno, kad su Turci dodali gas, približili se toj granici od 10 milijuna eura i natjerali Dinamo u ozbiljne pregovore. Sad je, očito, sve vrlo blizu realizacije, možda smo u subotu doista gledali Livakovića zadnji put s Dinamovim grbom na prsima.



Tagovi

GNK DinamoFenerbahçeDominik Livaković

Ostale Vijesti