Jertec napustio Varaždin i potpisao za klub koji postoji samo dvije godine

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.09.19. | 09:31

Njegovi novi suigrači biti će Alessandro Diamanti i Panagiotis Kone.

Ime njegovog novog kluba je Western Uniteda. Riječ je o klubu starom tek dvije godine, a on će od početka sljedeće godine premijerno igrati u A-League, prvom rangu australskog natjecanja.

Jertec je član Varaždina bio protekle tri i pol godine te je s klubom ostvario velike uspjehe od kojih se najviše ističe onaj prošlogodišnji kada je osigurao ulazak u 1.HNL.

Jertec je dijete Varteksa, a u karijeri je još branio boje Dinama, Rijeke, Hajduka, saudijskog Faisalyja, Taawona i Hajera, kuvajtskog Al-Qadisiyja i slovenskog Zavrča.

Jertec se dugi niz godina zadržao na Bliskom istoku gdje je proveo i svoje najbolje nogometne godine. Svojevremeno je prema transfermartku vrijedio 825 tisuća eura, dok je njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku 300 tisuća eura.

Nije neko preveliko iznenađenje spoznaja da Jertec neće biti jedini Hrvat u novom australskom prvoligašu. Tamo će ga dočekati dvojica australskih Hrvata – lijevi branič Ivan Vujica i trener prve momčadi Mark Rudan.

Novi prvoligaš do sada je doveo već 22 igrača, a treba reći kako su najistaknutija imena u Jertecovom novom klubu ona Ersana Guluma, Panagiotisa Konea i Alessandra Diamantija.

Službena potvrda transfera stigla je na službenoj facebook stranici australskog kluba, a duljina trajanja potpisanog ugovora između igrača i kluba još uvijek nije poznata.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Australska nogometna reprezentacijaA-LeaguePanagiotis KoneAlessandro DiamanteWestern UnitedGRK VaraždinDario Jertec

Ostale Vijesti