Action images
Action images

Službeno: Bivši igrač i trener Real Madrida karijeru nastavlja u Meksiku

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 30.12.20. | 12:12

Ova vijest mnoge je izenadila.

Nekadašnji igrač, a potom i trener madridskog Reala, Santiago Solari, ima novi klub.

44-godišnji Argentinac izabran je za novog trenera meksičkog velikana Club Americe, a vijest su potvrdili iz kluba na svojim službenim stranicama i društvenim mrežama.

"Prepoznali smo Solarija kao idealnog za naš projekt", rekao je predsjednik meksičkog kluba Santiago Banos za web stranice Club Americe.

Solari će za kormilom meksičkog kluba naslijediti Miguela Herreru, bivšeg izbornika Meksika koji je na SP-u 2014. godine porazio Vatrene u grupnoj fazi rezultatom 3:1. Jednako tako Herrera je s Meksikom osvojio Gold Cup 2015. godine, a uprava Club Americe smijenila ga ranije ovog mjeseca zbog loših rezultata.

Njegov nasljednik, Santiago Solari, igrao je, a potom i bio prvi trener Real Madrida, ali je u ožujku 2019. godine dobio otkaz nakon čega se u klub vratio Zinedine Zidane. Zanimljivo, Solariju će ovo biti prvi trenerski posao, a da njegov poslodavac nije Real Madrid. U kraljevskom klubu je kao trener prošao praktički sve uzraste, a posljednjih nešto manje od dvije godine bio je bez kluba.

Podsjećamo, Solari je nekada igrao za Real, u klubu je kao igrač proveo pet godina (2000. - 2005.), a od europskih klubova igrao je još samo za Atletico Madrid i Inter.


Tagovi

Santiago Solarimeksička nogometna ligaMeksiko

Ostale Vijesti