HANNAH MCKAY/Action Images
HANNAH MCKAY/Action Images

Slavia Prag i Young Boysi kreirali iznenađenja, Milan teškom mukom preskočio Zvezdu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.02.21. | 23:02

Lisice i Apotekari se oprostili od Europe.

Odigrane su i posljednje uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige u kojima su prolaz dalje osim Dinama izborili Milan, Roma, Young Boysi, Dynamo Kijev, Slavia, Manchester United i Olympiakos.

Milan se na domaćem terenu namučio s Crvenom zvezdom te u konačnici odigravši remi 1:1 izborio prolaz dalje zbog gola u gostima iz Beograda.

Rossoneri za večerašnji susret nisu mogli računati na Mandžukića, dok su Ante Rebić i Ibrahimović utakmicu započeti na klupi za rezervne igrače. Međutim, domaćini su već u 8. minuti dobili kazneni udarac nakon igranja rukom Gobeljića. Odgovornost je preuzeo Kessie i zabio za 1:0.

Gol iz penala pogledajte OVDJE.

Gosti se nakon pogotka nisu predali, a nagrada za solidnu partiju uslijedila je u 24. minuti kad je Ben primio odlično dodavanje i još ljepše loptu zavukao iza Donnarumme za 1:1.

Gol Bena pogledajte OVDJE.

U 37. minuti Delot se našao u sjajnom prilici jedan na jedan s vratarom, ali puca ravno u Borjana. Posljednja prilika prvog dijela pripala je gostima, Kanga je u 43. minuti oprobao udarac s velike udaljenosti, ali lopta odlazi pored vratnice.

Pioli je odmah na početku drugog dijela u igru uveo Zlatana i Rebića, a baš je naš reprezentativac u 53. minuti upropastio obećavajuću priliku za novo vodstvo Milana. Primio je dobar centaršut u petercu, ali je loptu umjesto u mrežu poslao pored gola.

Gosti su zaprijetili u 64. minuti i to ponovno preko Kange, čiji udarac ovoga puta odlazi pored gola. Zlatan je prvu svoju ozbiljniju šansu imao u 67. minuti kad se okušao iz slobodnog udraca, ali mu lopta nije najbolje sjela pa je bila lak plijen za Borjana.

Samo dvije minute kasnije Zvezda je propustila priliku utakmice i možda propustila izboriti prolazak dalje. Ben je ubacio iz slobodnjaka na drugu vratnicu gdje loptu na kontra stranu prebacuje Degenek i pronalazi Sanoga, čiji udarac Donnarumma fenomenalno brani, no lopta se odbija do Gobeljića, koji ju s par metara šalje nebu pod oblake. Međutim, tu mukama Gobeljića nije bio kraj jer je samo nekoliko sekundi kasnije napravio glup prekršaj na sredini terena za drugi žuti karton te je tako potvrdio titulu tragičara utakmice.

Pogledajte prekršaj za isključenje OVDJE.

U 74. minuti Ibrahimović je zabio gol, no sudac ga je opravdano poništio, no zasigurno neće previše žaliti jer je Milan u konačnici izborio prolaz dalje.

Roma je u prvoj utakmici pobjedom 0:2 napravila veliki posao protiv Brage, no da se ne opuste u uzvratu pobrinuo se Edin Džeko golom u 24. minuti. BiH reprezentativac ovim je golom postao najbolji strijelac Rome u povijesti europskih natjecanja skinuvši s trona velikog Tottija.

Gol Džeke pogledajte OVDJE.

Vučica je u drugom dijelu golom Pereza samo potvrdila i drugu pobjedu protiv Portugalaca u dva tjedna.

Gol Pereza pogledajte OVDJE.

Braga je u 88. minuti autogolom Cristantea stigla do utješnog gola, no da Portugalsdka ne ostane zadnja pobrinuo se Mayoral u 91. minuti golom za konačnih 3:1.

Autogol pogledajte OVDJE.

Gol Mayorala pogledajte OVDJE.

Slavia Prag je priredila jedno od većih iznenađenja ovog kola pobijedivši Leicester na King Power stadionu rezultatom 0:2 te izbacila Engleze iz natjecanja.

Nakon što su čak tri poluvremena u ovom dvomeču završila neriješeno, Česi su u zadnjih 45 minuta uvalili Lisicama dva gola i to preko Provoda u 49. i Sime u 79. minuti.

Gol Provoda pogledajte OVDJE.

Gol Sime pogledajte OVDJE.

Još jedno iznenađenja vidjeli smo u Leverkusenu gdje su Young Boysi šokirali Bayer i slavili rezultatom 0:2 te tako potvrdili pobjedu iz Berna od 3:4.


 


Tagovi

Europska liga

Ostale Vijesti