Screenshot
Screenshot

Skinut ogroman plakat C. Ronalda s Old Trafforda, isplivali novi dijelovi intervjua: "U Unitedu je vrijeme stalo"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 17.11.22. | 07:54

"Mladi nogometaši vas slušaju i poslije dvije minute počnu raditi stvari onako kako oni misle da trebaju... A ja jesam primjer, onaj koji prvi dođe i posljednji ode..."

Uznemirio je Cristiano Ronaldo duhove u crvenom dijelu Manchestera nedavnim intervjuom kojeg je dao Pierceu Morganu. Na tapeti povrijeđenog Portugalca našli su se klub, obitelj Glazer koja ga vodi, trener Erik Ten Hag, Wayne Rooney, bivši trener Ralf Rangnick... Svašta je C. Ronaldo imao za reći i proći će dosta vremena dok se prašina ne slegne.

U istom danu ogroman plakat koji se nalazio na jednoj od strana Kazališta snova, a na kojem se nalazio lik Cristiana Ronalda, uklonjen je s čuvenog stadiona. Jaka simbolika, premda je razlog taj što će Old Trafford biti domaćin muškog i ženskog finala Svjetskog prvenstva u ragbiju, odnosno potreba da isprazni mjesto za novi gigantski plakat.

Suština je sljedeća. Teško da će se nakon prvenstva uopćte vraćati na Old Trafford. Poslije intervjua čiji djelovi još isplivavaju na površinu, djeluje da je zatvorio sva vrata i da će već u siječnju doći do raskida suradnje i promjene sredine...

Naročito jer novi segmenti intervjua donose nove udare na klub i suigrače.

“Da budem iskren, kada sam potpisao za United pomislio sam da se sve promijenilo jer je prošlo 13 godina od kada sam napustio klub. Devet godina sam bio u Realu, još tri u Juventusu, i kada sam došao ponovo pomislio sam da će biti drugačije, tehnologija, infrastruktura i sve ostalo… Ali neugodno sam se iznenadio, jer je sve ostalo isto. Ole Gunnar Solskjaer je dobio otkaz, Michael Carrick je na dvije utakmice preuzeo klupu, sve je teklo tako brzo. Ali me je to prilično iznenadilo, nestabilnost u klubu, kao da su zaustavili sat.”

Istakao je C. Ronaldo da je proces slobodnog pada, odnosno propadanja počeo po odlasku Sir Alexa Fergusona.

“Kada sam došao, a oni potpisali Varanea i Sancha, činilo se da će United biti onakav kakav bi trebalo biti. Sir Alex Ferguson je ostavio veliku prazninu u klubu, ali ne samo on. Jedan čovjek koji je po mojem mišljenju radio razliku je David Hill. Bio je vrlo dobar čovek. Struktura oko Sir Alexa je također bila vrlo važna i znao sam da United više nije isti. Ali nisam očekivao da se u 10 godina neće ništa promijeniti. Bazeni, jacuzzi, teretana… Čak i neki djelovi tehnologije, kuhinja, kuhari koje cijenim i vrlo su ljubazni. Zaostali su u vremenu, što me je jako iznenadilo jer sam mislio da ću vidjeti promjene.”

I nije se CR7 tu zaustavio. Opleo je i po mladim igračima koji se po njegovom mišljenu ne ponašaju isto kao kada je on prvi put došao u United.

"Nove generacije koriste nove tehnologije koje im odvlače pažnju. Jednostavno su drugačiji. Slušaju starije nogometaše na drugačiji način. Kao da im ono što je kazano na jedno uho uđe, a na drugo izađe. To me ne iznenađuje previše, ali bi ih na neki način ipak trebalo biti sram jer pred sobom imaju najbolje primjere, a oni se ne trude čak ni pokušati usvojiti te savjete", rekao je C. Ronaldo i odmah nastavio: "Za mene, to je nekako čudno, jer se sjećam kada mi je bilo 18, 19, 20 godina. Uvijek sam gledao što rade najbolji igrači, Van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Kean, Giggs. Zbog toga sam postao uspješan, zbog toga trajem ovoliko dugo. Zato što vodim računa o tijelu, mentalnom zdravlju, glavi, zato što sam gledao te momke i učio od njih. Nisam od onih koji vole nametati savjete, više se trudim biti primer. Zato što ja jesam primjer. Tu sam svako jutro i radim iste stvari. Vjerojatno sam onaj koji prvi dođe, a posljednji ode. Detalji govore za sebe. Kao što rekoh, u jednom trenutku vas slušaju, dvije minute kasnije, već su zaboravili na to i rade ono što oni misle da je bolje. Zato kažem, volim predvoditi primjerom, a neki će ga slijediti, ali mnogi neće. "

Ipak, u moru negativnih primjera, C. Ronaldo je uspio izdvojiti suigrače koji se razlikuju.

"Oni koji nisu posvećeni neće imati duge karijere. Nemoguće je. U mojoj generaciji imate dosta igrača koji su uspjeli da u 36., 37., 38. godini igraju na visokom nivou. Što se tiče ove generacije, mislim da će se takvi moći nabrojati na prste jedne ruke. Ali u Manchester Unitedu mogu navesti Dioga Dalota. On je primjer mladog igrača koji je izuzetno profesionalan. Ne sumnjam da će dugo trajati. Mlad je, bistar, inteligentan. Ima ih još. Martinez, Casemiro, premda je on već u 30-im godinama. Mladi nogometaši danas žive u drugačijoj eri. Sve im je dostupnije, ne pate... I ne mislim samo na United, već generalno", zaključio je C. Ronaldo.

Preuzeto s mozzartsport.com.


Tagovi

Manchester UnitedCristiano RonaldoPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti