Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Silvio Marić službeno predstavljen u Rudešu: Za trenera nisam, a Bišćan mi je dao par savjeta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 17:42

Drugoligaš iz zapadnog dijela Zagreba nada se povratku u prvoligaško društvo

Nakon što je prije nekoliko dana puknula vijest da će Silvio Marić zadužiti ured zagrebačkog Rudeša, na funkciji sportskog direktora, danas je drugoligaš i službeno predstavio svoje pojačanje. Marić je još i tijekom karijere znao istaknuti kako se ne može zamisliti na trenerskoj poziciji, da nije za to, ali da se vidi na nekoj od funkcionerskih pozicija. O tome je i govorio na svom ustoličenju.

„Nisam za trenerski posao, puno kolega me na to nagovaralo, ali se nisam vidio u toj funkciji. Mislim da ću biti bolji kao sportski direktor. Jedno je izvana gledati, tamo su svi pametni, a drugo je kad uđeš u problematiku kluba. No olakotna okolnost je što je Rudeš već dobro posložen klub i treba mu sitna nadogradnja, dat ću svoj obol poznanstvima, logistikom“, rekao je Marić. Istaknuo je i kako je pomno pratio što radi klub iz zapadnog dijela Zagreba kada je na klupi sjedio njegov frend Igor Bišćan.

„On je krenuo odavde i zato nam je to posebno drag klub. Naravno da mi je Bišćan dao poneki savjet, stalno smo na telefonu, a svi mi kažu da im je drago što sam se vratio u nogomet nakon toliko godina. Želimo ostvariti viziju jednog standardnog prvoligaša. Za budućnost je teško govoriti, možda ćemo napasti i nešto veće, možda napravimo još veći posao“.

Marić dolazi u trenutku kada je Rudeš na samo dva boda od vodećeg Varaždina te se nada da se nakon tri godine može vratiti u 1. HNL.

„U Rudešu sam prepoznao veliku perspektivu. Klub ima sjajno posložen omladinski pogon, izvanredne uvjete, pa sam jako sretan što sam ovdje dobio veliku priliku za dokazivanje. Imamo perspektivu, ovdje su radišni i sposobni ljudi, pa vjerujem da svi idemo u pravom smjeru. I da ćemo od Rudeša brzo stvoriti stabilnog prvoligaša, ja ću tu pomoći koliko god mogu. Do kraja drugoligaške sezone ostalo nam je devet kola, borimo se za Prvu HNL, želimo se vratiti u prvoligaško društvo. I svi se nadamo kako ćemo to uspjeti već ove sezone“, zaključio je Mara.

 



Tagovi

Druga HNLNK RudešSilvio Marić

Ostale Vijesti