Reuters
Reuters

SASTAVI (Nizozemska - Ekvador): Malo promjena u sastavima u odnosu na prvo kolo, obje reprezentacije s trojicom u zadnjoj liniji

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 25.11.22. | 15:30

Druga utakmica drugog kola Skupine A i treća utakmica dana između Nizozemske i Ekvadora počinje u 17 sati, a igra se na stadionu Khalifa.

Ovaj dvoboj u petak popodne po srednjoeuropskom vremenu mogao bi odlučiti o prvome mjestu u skupini A, dakako, ako neka od reprezentacija pobijedi, dok bi u slučaju remija obje momčadi u preostalim ogledima ganjale najbolju gol-razliku.

Podsjećamo, Nizozemci su sa 2:0 nadvisili Senegalce, a Ekvadorci istom rezultatom Katarane, a kako su najveći favoriti za prvo mjesto u skupini B Englezi, momčadi Louisa van Gaala odnosno Gustava Alfara žele ih izbjeći u osmini finala.

Premda je tijekom utakmice s domaćinom u dva navrata bio ozlijeđen (koljeno), dvostruki strijelac (treći gol mu je poništen) Enner Valencia predvodit će napad La Tricolora, tako da se očekuje tek jedna izmjena u ekvadorskim redovima, Jeremy Sarmiento umjesto Michaela Estrade u tandemu s 33-godišnjim Valencijom.

U ovom nadmetanju doista je sve moguće, Ekvadorci neće kalkulirati i ne bi bilo iznenađenje da uhvate na krivoj nozi Nizozemce, koji su za bodove protiv Senegalaca osim strijelcima Gakpu i Klaasenu bili i te kako zahvalni svom vrataru, debitantu na SP-ima Andriesu Noppertu, kojeg je Fifin žiri proglasio igračem utakmice.

Obje momčadi zaigrat će s tri stopera i dva wing-becka, s time da će Ekvadorci imati jednog igrača više u veznoj liniji.

Nizozemska (3-5-2): Noppert - Timer, Van Dijk, Ake - Dumfries, Klaassen, De Jong, Koopmeiners, Blind - Gakpo, Bergwijn

Ekvador (5-4-1): Galindez, Porozo, Torres, Hincapie, Estupian - Plata, Mendez, Caicedo, Estrada - Valencia



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.nizozemska nogometna reprezentacijaekvadorska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti