Reuters
Reuters

SASTAVI (Ekvador - Senegal): Oba trenera izvela ofenzivne formacije - pobjeda im donosi prolaz

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 15:14

Utakmica počinje u 16 sati uz izravni prijenos na HRT-u.

Cijeli svijet gledao je Ekvador na otvaranju SP-a i u tom ogledu vidjelo se sve što se trebalo vidjeti – reprezentacija ovisi o kapetanu Enneru Valenciji, strijelcu njihova sva tri pogotka na ovom SP-a i igraču koji je u Katar stigao u veoma dobroj formi.

Da si ne lažemo, Ekvador je poprilično limitirana reprezentacija, ali na SP-u svi igraju iznad svojih mogućnosti pa tako i oni. Za razliku od Senegala koji mora slaviti ako želi proći u nokaut fazu, Ekvadorcima danas igra i remi, ali svejedno vjerujemo da ćemo gledati jedno poprilično zanimljivu utakmicu.

Senegalu nedostaje Mane, s njim i bez njega to nije ista momčad, ali kvaliteta je svejedno na njihovoj strani. Imaju sjajnog Koulibalyja u obrani, Sarr leti po desnoj strani, Villarreal je ove sezone ‘iz naftalina’ izvukao Jacksona, a tu je i Dia koji je zadužen za golove.

Iako nisu odigrali nijednu službenu utakmicu, ove dvije reprezentacije sastale su se prije 20 godina u prijateljskom ogledu. Ta utakmica se odigrala u Tokiju, ključan trenutak dogodio se u 69.minuti kad je Guerron postigao autogol, a Senegalci su na utakmicu stigli sa samo 13 igrača.

No, okrenimo se mi današnjem ogledu. Koulibaly će definitivno biti najbolji igrač na terenu, ali stasiti branič Chelseaja nije u nekoj formi te bi mu Valencija mogao raditi puno problema.

Ekvador je u 2022. upisala tek jedan poraz, onaj od Paragvaja u ožujku ove godine, a u posljednjih pet utakmica imaju četiri remija i pobjedu protiv Katara.

Ekvador (4-3-3): Galindez - Preciado, Torres, Hincapie, Estupian - Franco, Gruezo, Caicedo - Plata, Estrada, Valencia

Senegal (4-2-3-1): Mendy - Sabaly, Koulibaly, Jakobs - Ciss, P. Gueye - Nidaye, Gueye, Sarr - Dia



Tagovi

Katar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.ekvadorska nogometna reprezentacijaSenegalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti