REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

SASTAVI (Australija - Danska): Izravan okršaj za prolaz skupine

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.11.22. | 15:34

Utakmica počinje u 14 sati

Ovo je najizravniji dvoboj za prolaz u osminu finala, s tim da Australci mogu biti zadovoljni i remijem. Vidjeli smo dosad od Australije nekoliko zanimljivih bljeskova, kao primjerice gola za vodstvo protiv Francuza. No tu nije bilo realne šanse ni snage da zadrže to vodstvo i izvuku bodove. Njima su se nadali u utakmici protiv Tunisa i izborili sva tri, uz najveće zasluge vrataru Ryanu koji je pokupio svaki pokušaj Tunižana u okvir gola.

Nisu nas dosad Australci ničim osvojili da bi mogli kazati ili simpatizirati ih kao jedne od budućih sudionika osmine finala. No nisu ni Danci, prošlogodišnji polufinalisti Eura i reprezentacija pred kojom su se tresli i jači.

Danci kao da su zaboravili doći na ovo prvenstvo jer u prve dvije utakmice osvojili su samo bod. Prva utakmica koju su igrali bila je ona protiv Tunisa, a dosad je nije nijedna nadmašila na listi najdosadnijih susreta. Blizu su bili s Francuzima protiv kojih su imali remi sve dok Mbappe nije ponovo vratio Francusku u vodstvo u 86. minuti.

Sad su Danci u prilično teškoj situaciji spašavanja onog što se spasiti da, a to znači da im igra samo pobjeda protiv Australije. Još ranije su ostali bez veznjaka Delaneyja, a upitan je i kapetan Simon Kjaer zbog ozljede, no Danci ga očekuju od prve minute u sastavu. Australcima u ovom susretu neće igrati ozlijeđeni Nathaniel Atkinson koji je protiv Francuza odradio 84 minute.

Ovo im neće biti prvi susret na svjetskim prvenstvima, zapravo kuglice su ih ponovno spojile u skupini jer su isto igrali i prije četiri godine u Rusiji, a taj susret je završio 1:1.

AUSTRALIJA (4-5-1): Ryan, Degenek, Rowles, Souttar, Behich - Mooy, McGree, Irvine, Leckie, Goodwin - Duke

DANSKA (4-4-2): Schmeichel, Kristensen, Andersen, Christensen, Maehle - Höjbjerg, Jensen, Eriksen, Olsen - Lindström, Braithwaite.



Tagovi

Australska nogometna reprezentacijaKatar 2022Danska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti