Action Images
Action Images

Sada je i službeno: Conte više nije trener Intera, navijači bijesni, a spominju se i njegovi nasljednici

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 26.05.21. | 20:18

Turbulentno u prvaku Italije.

Ono što se najavljivalo sada je i službeno, prvak Italije Inter Milan i Antonio Conte sporazumno su se razišli.

"Klub želi zahvaliti Antoniju na nevjerojatnom poslu kojeg je napravio za klub, a koji je kulminirao 19. naslovom prvaka u klupskoj povijesti. Antonio Conte zauvijek će ostati dio klupske povijesti", stoji u kratkom klupskom priopćenju.

Antonio Conte je prema ugovoru trebao u idućoj sezoni zaraditi 13.5 milijuna eura, a sporazumnim raskidom ugovora dobio je polovicu tog iznosa.

Ovo je veliki šok za klub koji je nakon 11 godina stigao do naslova prvaka i koji je igrao sjajan nogomet. Interovi navijači su devastirani ovakvim događajima unutar kluba, a predstavnici Curve Nord, na kojoj se skupljaju Interovi ultrasi, prozvali su upravu kluba poručivši predsjedniku Stevenu Zhangu: "Zhang, preuzmi odgovornost ili napusti grad".

Još uvijek nisu poznati konkretni razlozi rastanka, mnogo je špekulacija, a najglasnije su one prema kojima je uprava kluba naredila Conteu da se riješi nekih skupih igrača i da pristane na smanjenje plaće. Poznato je da se Inter nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a nedavno je došlo i do promijene u vlasničkoj strukturi kluba nakon što je 30 posto dionica kupio američki investicijski font Oaktree Capital.

Prema pisanju Talijana dva imena se nameću kao najizgledniji kandidati za Conteova nasljednika: Massimiliano Allegri i Simone Inzaghi.



Tagovi

Antonio ConteMassimiliano AllegriSimone Inzaghi

Ostale Vijesti