REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Sa svih strana pristižu reakcije na Messijev izbor, u Bayernu čestitaju s 'ali'

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 08:37

Dugo se nije polemiziralo oko izbora Zlatne lopte kao ove godine

Sedmi put u karijeri Lionel Messi postao je dobitnik Zlatne lopte France Footballa. Postao je tako rekorder po broju najvećeg individualnog priznanja u svijetu nogometa. Mnogi su navijali da ovo priznanje dobije Bayernov poljski napadač Robert Lewandowski koji je na kraju završio na drugom mjestu, a treće je pripalo Talijanu Jorginhu.

Pobjeda na Copa Americi prošlog ljeta najveći je razlog zašto je nagrada pripala Argentincu. Na tom natjecanju Messi je zabio četiri gola i još ih pet namjestio te je bio proglašen igračem turnira koji se održao u Brazilu. Osim toga, karijeru je u Barceloni završio s čak 30 pogodaka u prvenstvu, čime se okrunio titulom najboljeg strijelca La lige.


Šest puta je ovo priznanje primao kao igrač Barcelone, a ovo je preuzeo kao član PSG-a. Novo priznanje u kolekciji prokomentirao je na Instagramu, a njegova izazvala je preko 9 i pol milijuna reakcija.

„Iako momčadske uspjehe uvijek stavljam na prvo mjesto, ne mogu sakriti radost zbog osvajanja još jedne Zlatne lopte. Želio bih zahvaliti i posvetiti je svim suigračima i stručnom stožeru iz argentinske reprezentacije, također onima iz Barcelone i ovima iz PSG-a. Naravno i mojoj obitelji i prijateljima, kao i svima koji me podržavaju, koji su uz mene svaki dan i brinu o meni. Bez svih njih ovo ne bi bilo moguće. Hvala i France Footballu na svečanosti i nagradi. Veliki zagrljaj!“, napisao je Messi na Instagramu.

Čestitke na sedmom priznanju stigle su sa svih strana. Bilo je tu čestitara od bivših suigrača, protivnika, brojnih poznatih lica, brandova, ali i klubova među kojima je i Bayern. Iz njemačkog kluba pred dodjelu nagrade krenula je oštra kampanja za Lewandowskog koji je prošle godine ostao zakinut za nagradu zbog pandemije koronavirusa. Isto misli i Messi koji je u svom govoru izjavio da je Poljak zaslužio nagradu prošle sezone.


Messiju su na sedmoj lopti čestitala trenutno dva ključna čovjeka Bayerna, predsjednik Oliver Khan i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

„Čestitke Messiju, ali Lewandowski je zaslužio nagradu. Čak i bez Zlatne lopte, svi znaju koliko je dobar. Uzbuđen sam što će i u narednim godinama rušiti rekorde s našim klubom i što će i sljedeće godine biti kandidat za ovu nagradu“, izjavio je Khan, a Salihamidžić je dodao:

„Čestitam Messiju. U Bayernu bismo bili presretni da je nagradu dobio Lewandowski, ponosni smo što je izabran za napadača godine. On je primjer kako se profesionalac treba ponašati, sam sebi postavlja ciljeve i zato je jedan od najboljih.“

Lewandowskom je na kraju pripala utješna nagrada za najboljeg napadača, a u 2021. zabio je 53 gola u 42 nastupa za Bayern. Messi je u isto vrijeme upisao 40 klupskih nastupa i zabio 32 gola.


Tagovi

Zlatna loptaBallon d'OrFrance FootballLionel MessiRobert Lewandowski

Ostale Vijesti