Rusi stopostotni, Dinamo i Zenit prošli u osminu finala Europske lige

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 26.02.15. | 20:14

Moskovski Dinamo i Zenit iz St. Petersburga su prvi klubovi koji su izborili osminu finala Europske lige. Rusi su iz daljnjeg natjecanja izbacili Anderlecht, odnosno PSV.

Dobar su posao ruski klubovi napravili i u prvim utakmicama. Dinamo je u Belgiji odigrao bez golova, a Zenit je iz Eindhovena donio miraz od 1:0.

Dinamo je do prolaska dalje došao preokretom u drugom poluvremenu. Domaćine je šokirao sjajni Mitrović u 29. minuti, a to je bio i jedini gol u prvih 45 minuta. No, odmah po povratku iz svlačionica Kozlov je izjednačio. Domaćini su u vodstvo došli u 64. minuti nakon što je Kokorin promašio kazneni udarac, ali je do odbijene lopte prvi došao Yusupov i dao gol. Kuranyji je u 5. minuti sudačke nadoknade dodatno potvrdio prolazak svoje momčadi.

Zenit je posao odradio još ranije. Rondon je zabio u prvom poluvremenu, Hulk na početku drugog golčinom riješio pitanje prolaska dalje, a PSV-u sigurno nije pomogao ni promašeni penal De Jonga u 61. minuti. Nedugo nakon toga Rondon je zabio još jedan gol.

Sve golove s ove dvije utakmice možete pogledati ovdje.

Europska liga, osmina finala:

Dinamo Moskva – Anderlecht 3:1 (Kozlov 47', Yusupov 64', Kuranyji 90'/Mitrović 29'), prva utakmica 0:0
Zenit – PSV 3:0 (Rondon 29', 67', Hulk 48'), prva utakmica 1:0

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti