Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Rudeš ga doveo na klupu Hajduka, na isti dan stiže s Rudešom na Poljud: "Hajduk teško pobjeđuje, idemo tamo nešto uzeti..."

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 11:35

Trener posljednjeplasirane momčadi HNL-a nakon tri dobre utakmice u optimizmom najavljuje gostovanje u Splitu

U Rudešu se vratio optimizam, nakon dvije HNL utakmice bez golova, došla je pobjeda u Kupu protiv Slavena Belupa (3-1). Dakle, tri utakmice zaredom bez poraza, posljednjeplasirana momčad HNL-a ponovno vjeruje u spas prvoligaškog statusa. Takav, osokoljeni Rudeš stiže u subotu na Poljud, a za tu je vezana jedna neobična podudarnost.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, upravo 4.studenoga 2017., šest godina utakmice koja slijedi, Rudeš je svladao Bijele na Poljudu (2-3). Trener Hajduka Joan Carillo dobio je otkaz, na klupu je sjeo Željko Kopić. S njime i njegov pomoćnik Toni Golem, aktualni trener Rudeša, koji u Split stiže s osmijehom na licu.

"Imamo dvije utakmice bez primljenog gola, ali i problem realizacije pa je dobro došla utakmica u Kupu, ova pbojeda 3-1. Napokon smo se napunili samopouzdanjem, pokazali da možemo igrati s momčadima koje su tu, blizu nas. U dobrom smo tonusu, oni imaju problema sa svojim izostancima, mi sa svojima, ali imamo se za što uhvatiti u ovih nekoliko utakmica. Imamo sve preduvjete da dolje pružimo dobar otpor i uzmemo bod, možda i nešto više", rekao je samouvjereno Golem, koji ima problema s izostancima.

"Imamo kartonirana tri igrača, Latkovića, Srbljinovića i Miguela. Špeljak vuče neke posljedice iz utakmice s Varaždinom i neće konkurirati, a upitan je i vratar Marković, koji je imao nezgodan pad, moguć je i potres mozga pa još ne trenira, vidjet ćemo, nisam još siguran. Vraćaju se Lazarov i Šehić, Oddei je napravio jedan trening, Mašala je počeo trenirati, ali oni su doslovno napravili trening ili dva. Moguće je da budu u kadru, stvarno sad ima dosta kartoniranih."

Golem je Hajdukovo dijete, sve je prošao na Poljudu, jasno je da će to za njega biti posebna utakmica.

"Emocije su uvijek za Hajduk, rođen sam u Splitu, prošao školu, bio trener, naravno da je to nešto posebno. Ali, ja sam svojevoljno napustio juniore, idem dolje kao trener Rudeša i napravit ću sve da se vratimo s kojim bodom."

Hajduku nedostaju tri najvažnija igrača, Livaja, Krovinović, Melnjak... To je možda prilika za Rudeš?

"Livaja, Krovinović i Melnjak su u kontinuitetu vjerojatno tri najbolja igrača Hajduka. Vidim da je i Sigur ozlijeđen, imaju problema na stoperskim pozicijama, sigurno da će svi nedostajti, ali imaju širok kadar. Igraju pred puno ljudi, imaju imperativ pobjede, novi trener ušao je s dvije pobjede. Dolazimo im mi koji smo posljednji, tražimo svoju šansu, a vidim da im nije lilo lagano ni u Koprivnici, a ni u Pločama u Kupu, do 72.minute bilo je 0-0, poveli su autogolom. Teško pbojeđuju! Želimo ući hrabro, imamo temelja i optimizma i ne bojimo se igrati. Moramo uzeti loptu, igrati nogomet, što će više odmicati utakmica naše će šanse rasti. Ne smijemo podlegnuti atmosferi, ali imamo šansu, gradimo optimizam na zadnjim utakmicama i tako komuniciram s igračima. Sve skupa ide nabolje, nedostaje nam ta jedna pobjeda u prvenstvu", kazao je Rudešov trener Golem.

A susret na Poljudu najavio je i Mateo Pavlović, stoper, koji bi trebao biti u momčadi u Splitu.

"Stablizirali smo se u zadnje tri utakmice, u Kupu smo pobijedili i na tome gradimo optimizam za Poljud, gdje je uvijek izazovno igrati, pred dosta ljudi. Pokušat ćemo i tamo ne primiti gol i nešto više napraviti", rekao je Pavlović.



 


Tagovi

Toni GolemMateo PavlovićNK RudešHajdukHNL

Ostale Vijesti