Action Images
Action Images
foto: Goran Kovacic/PIXSELL
foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Rožman uoči AZ-a: "Bodom u San Sebastianu zakomplicirali smo skupinu, a sad želimo obraniti svoju kuću"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.12.20. | 12:50

Trener nogometaša Rijeke najavio je posljednju utakmicu svoje momčadi u grupnoj fazi Europske lige.

Nogometaši Rijeke u četvrtak s početkom u 18:55 igraju svoju posljednju utakmicu grupne faze skupine F protiv nizozemskog AZ Alkmaara.

Riječani utakmicu dočekuju u veoma dobroj formi budući da su prošlog tjedna osvojili veliki bod na gostovanju kod vodeće momčadi La Lige, Real Sociedada, da bi onda u nedjelju slavili u Jadranskom derbiju protiv Hajduka.

Na konferenciju za medije izašli su Simon Rožman i Luka Capan, a trener nogometaša Rijeke imao je uvodnu riječ:

"Najbolja vijest je to da je cijela momčad negativna na koronavirus pa izuzev Čerina imamo cijelu momčad na raspolaganju što mene kao trenera jako veseli. Gore smo po meni odigrali najlošiju utakmicu u ovoj grupnoj fazi, a pokazali smo da ako izdržimo prvih 15-ak minuta da onda možemo konkurirati svima. Ekipa se diže, jako je dobra atmosfera... Igramo kući, želimo braniti svoju kuću"

Nakon trenera kratko se okupljenima obranio i branič Rijeke koji posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica, oni su brzi, okomiti i agresivni, a mi moramo biti koncentrirani jer će oni kažnjavati našu i najmanju pobjedu. Želimo pokazati da je ona utakmica u Nizozemskoj bila samo loš dan"

Na pitanje s kim će se ovaj put 'zakačiti' nije znao reći točno ime.

"To ćemo tek vidjeti", rekao je dobro raspoloženi Capan, nakon čega je riječ opet bila od trenera koji je kratko komentirao činjenicu da je AZ promijenio trenera.

"Mi smo bili ti koji su zakomplicirali skupinu s bodom u San Sebastianu. Teško da će novi trener u par dana promijeniti nešto, ali nas to ne zamara i ne opterećuje jer smo mi fokusirani na sebe"

Uoči početka grupne faze imao je jasno zacrtane ciljeve, sada je napokon otkrio koji su oni bili.

"Mi smo sebe htjeli prezentirati na onaj način kakav mi stvarno jesmo. Igrali smo protiv izrazito jakih momčadi, izrazito sam sretan što smo se prezentirali kao dobra momčad i dobri pojedinci. Nadali smo se pokojem bodu više, ali moramo biti svjesni kvalitete naših protivnika"

Za kraj, osvrnuo se na ovu 'plovidbu' Rijeke u Europskoj ligi

"Ova Europska liga je bila sve samo ne normalna za nas. Puno je bilo okolnosti na koje nismo imali utjecaja. Moramo biti ponosni kako smo plovili ovim našim brodom"


Tagovi

HNK RijekaSimon RožmanAZ AlkmaarEuropska liga

Ostale Vijesti