Romano
Romano

Romano: Hrvat iz Nizozemske lige potpisao je za trenera Šahtara!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 15:58

Jučer najavljeno, danas obavljeno

Hrvatski trener Marino Pušić postao je novi trener Šahtara, javio je Fabrizio Romano. Dosdašnji pomoćni trener Feyenoorda nasljednik je Patricka van Leeuwena u ukrajinskom velikanu.

"Posljednje formalnosti još moraju biti dovršene, ali on se jučer oprostio od nas", rekao je trener Arne Slot na tiskovnoj konferenciji u utorak uoči utakmice Lige prvaka Feyenoorda sa Laziom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pušić bi mogao biti na klupi Šahtara već u četvrtak kada momčad gostuje kod Barcelone. “Znam da je jučer uzeo avion za Barcelonu. Nedostajat će mi kao vrlo draga osoba. Nije prošao dan da nisam osjetio njegovu podršku i odanost. To je vrlo posebno. Jedini način na koji je mogao dobiti tu nadoknadu za lojalnost je da mu dam ovu priliku.”

52-godišnji Pusić je imao ugovor u Feyenoordu do ljeta 2025. Prema Slotu, prijelaz između klubova je "također uredno odrađen" pa dodao:

“Nevjerojatna je šteta što ga više nema."


Pušiću je to drugi trenerski posao. Nije uspio spasiti FC Twente od ispadanja kao privremeni trener u sezoni 2017./2018. Sljedeće godine osvojio je prvenstvo u Diviziji Kitchen Champion s Tukkersima, vrativši klub u Eredivisie. Pušić je od tada bio pomoćnik Arneu Slotu i u AZ-u i u Feyenoordu. Prošle sezone osvojio je naslov državnog prvaka s momčadi iz Rotterdama.

Četrnaestostruki državni prvak Šahtar trenutno je treći u ukrajinskoj ligi. Klub će se i ove sezone natjecati u grupnoj fazi Lige prvaka. Šahtar je izgubio od FC Porta (1-3) i slavio protiv Royal Antwerpena Marka van Bommela (2-3). U srijedu ih čeka gostovanje protiv Barcelone. (g)



Tagovi

Marino PušićŠahtar

Ostale Vijesti