Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Rogić izludio Hajduk, Mina minirao Splićane (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 17.10.21. | 19:30

Šibenik je u dalmatinskom derbiju slavio protiv Hajduka na Šubićevcu

Šibenik je u dalmatinskom derbiju pobijedio Hajduk s 2:0. Golovima Mine u 25. minuti i Ćurića s bijele točke u 84. minuti „narančasti“ su slavili protiv oslabljenih Splićana. Imao je Hajduk dovoljno prilika da izbori bolji rezultat, ali na vratima Šibenika bio je fantastični Lovre Rogić. Obranio je nekoliko velikih prilika, sigurno je najzaslužniji za pobjedu i prvu utakmicu sezone u kojoj Šibenik nije primio pogodak. Prva je ovo domaća pobjeda Šibenika nad Hajdukom nakon dugih 14 godina, jasno da su domaći bučno proslavili velika tri boda.

U početnoj postavi Šibenika nije bilo većih iznenađenja u odnosu na najave, Mina je dobio prednost ispred Kvesića na lijevom boku. Formacijski je Šibenik počeo utakmicu u 4-2-3-1, s Bačelić-Grgićem na poziciji polušpice iza Delića, te Marinom Jakolišem i Antonijom Marinom na krilima.

Kod Hajduka sasvim druga priča, Krovinović se uspio donekle oporaviti, ali je zbog lakše ozljede otpao Mlakar pa je u vrhu napada zaigrao Diamantakos. Iznenađenje je bila i formacija Splićana, Čolina je počeo na desnom boku, Melnjak na lijevom, a Lovrencsicsa je švedski trener postavio u vrh napada, u paru s Grkom. Igrao je Mađar ranije u karijeri u ofenzivnoj ulozi, ali proteklih nekoliko sezona je proveo na desnoj strani obrane.

Ispremiješana postava Splićana iznenadila je domaće pa je Hajduk u uvodnim minutama bio znatno opasniji. Odlično je utakmicu otvorio Stipe Biuk, već u drugoj minuti lukavim je pokušajem s desetak metara poslao loptu vrlo blizu vratnice. Potom je u sedmoj minuti Biuk dugo razmišljao što će s loptom, odigrao za Melnjaka čiji oštar ubačaj pronalazi Krovinovića koji s osam metara loptu šalje visoko preko vrata. U 13 minuti Lovrencsics šalje loptu za Diamantakosa, ali Batarelo u posljednji trenutak spašava domaće.

Dvije minute potom Hajduk je došao do najveće prigode u dotadašnjem tijeku susreta. Opet je Biuk odlično pokrenuo akciju, odigrao u prostor za Lovrencsicsa koji mu je još bolje vratio povratnu loptu na nekih osam metara. Biuk je iz prve nije dobro zahvatio, ali ostala mu je u nogama pa je driblao vratara Rogića i kada ga je prevario pogodio je suigrača Diamantakosa od kojeg se lopta odbila izvan terena.

Šibenik je prvi put uzvratio u 16. minuti, Marin Jakoliš je na desnoj strani došao do korner linije i uputio oštar prizeman ubačaj na prvu vratnicu. Katić je postavio nogu, loptu skrenuo u vratnicu pa se odbila točno u ruke Kalinića.

Novi problem za Hajduk dogodio se u 19. minuti, Krovinović je ostao na travnjaku, obnovio je ozljedu zbog koje je bio upitan za nastup pa je Gustafsson morao mijenjati. U igru je ušao Atanasov kojeg smo očekivali u postavi od prve minute.

Da situacija za goste postane još lošija pobrinuli su se Šibenčani u 25. minuti. Nakon dugog napada Ćurić je dobro vidio utrčavanje Mine u kazneni prostor s lijevog boka. Kolumbijac je prsima spustio loptu Bačelić- Grgiću koji je bio ispred Čoline te lagano vratio loptu Mini koji s 12 metara šalje minu pod gredu nemoćnog Kalinića. Šibenik je poveo, obrana Hajduka bila je statična, reagirala je vrlo loše.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Pokušao je Hajduk brzo odgovoriti, u 27. minuti iskosa je snažno potegao Lovrencsics, nije bio dovoljno precizan. Prepustio je Šibenik gostima igru, s vodstvom u džepu „narančasti“ su mogli čekati na kontranapad kojeg su dočekali u 37. minuti. Niko Rak se probio po desnoj strani i poslao prizemnu loptu na visinu bijele točke gdje je na udarcu bio Marin Jakoliš, Čolina je odličnim blokom spasio Hajduk.

Do poluvremena je Hajduk mogao izjednačiti, u 43. minuti Melnjak je odličnim ubačajem na drugoj vratnici pronašao Diamantakosa, ali Grkov udarac glavom odlično je odbio vratar domaćih Rogić.

Na odmor je Šibenik otišao s vodstvom, iskoristio je jednu polu-priliku dok je Hajduk bilježio samo promašaje.

Tijekom poluvremena trener Hajduka se odlučio na nova rješenja, Diamantakos i Čolina ostali su u svlačionici, ušli su Ljubičić i Kačaniklić. To je značilo da se Lovrencsics vraća na desnu stranu obrane dok je iskusni Šveđanin zaigrao iza dvojice najisturenijih Ljubičića i Biuka.

Prvu šansu u nastavku, i to vrlo izglednu, imao je Šibenik u 52. minuti. Bačelić-Grgić je na sredini terena izborio loptu pored Fossatija i odlično odigrao za Marina Jakoliša koji je pobjegao cijeloj obrani gostiju. Išao je malo iskosa sam prema Kaliniću koji odličnom obranom odbija loptu u korner.

Ritam igre u drugom poluvremenu nije bio na razini prvih 45 minuta, malo smo dobrog nogometa gledali na Šubićevcu. Hajduk je često preskakao igru, dugim loptama tražili su se napadači, ali od toga je bilo malo koristi. Nisu ni Šibenčani bili na visokoj razini, ali prednost od 1:0 im je dala za pravo da čekaju pogrešku gostiju. Ali, nisu Splićani griješili već su napadali u potrazi za izjednačenjem. U 67. minuti zaprijetili su iz prekida, Katić je visoko skočio na drugoj vratnici i vratio loptu za Ljubičića koji s pet metara glavom šalje loptu preko vrata.

Potom u 70. minuti iz daljine pokušava Katić, Rogić je to morao odbiti. Minutu kasnije vratar Šibenika loše reagira na jedan prekid, loptu odbija na nogu Ljubičiću koji s 14 metara ne pogađa nebranjenu mrežu.

Pritisnuo je sasvim Hajduk, pravo je čudo što su Splićani promašili u 73. minuti. Nakon ubačaja iz kuta Simić je pogodio vratnicu, da bi pokušaje Katića i Ljubičića iz peterca čudesno obranio vratar Šibenika. Mnogi su već vidjeli loptu u mreži, ali dvije obrane Rogića nešto su najbolje što smo od vratara Šibenika vidjeli ove sezone.

Fantastičnu partiju Rogić je nastavio u 77. minuti, odlično je ispod grede izvadio udarac glavom mladog Ljubičića. Nema dvojbe, zaslužio je Hajduk izjednačenje, ali „narančasti“ su imali odličnog Rogića na vratima.

Brojne promašaje gostiju „narančasti“ su kaznili u 83. minuti, prilično lako su došli do drugog gola. Bedoya je tek po ulasku s klupe bio u napadu i ušao u kazneni prostor, pao u kontaktu s Katićem pa je sudac Lovrić pokazao na bijelu točku. Nije to bio uvjerljiv prekršaj, ali nakon provjere iz VAR sobe dvojbi nije bilo, domaći su dobili kazneni udarac. Siguran s 11 metara bio je kapetan Šibenika Mario Ćurić, Kalinić nije uspio obraniti precizan udarac desetke Šibenika.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice Hajduk nije uspio ni do počasnog pogotka, Šibenik je prekinuo niz od dva poraza dok je Hajduk upisao treći poraz sezone.

U sljedećem kolu Šibenik na svom terenu dočekuje Slaven Belupo dok će Hajduk na Poljudu ugostiti Goricu.

 

 

Šibenik, stadion Šubićevac

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)

Gledatelja: 1668

1:0 Mina (25.) 2:0 Ćurić (84.)

ŠIBENIK: Rogić – A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Mina – Ćurić, Rak – M. Jakoliš, Bačelić-Grgić (od 65. Attys), Marin (od 79. Bedoya) – Delić (od 79. Kvesić)

HAJDUK: Kalinić – Čolina (od 46. Kačaniklić), Simić, Katić, Melnjak – Fossati, Sahiti (od 81. Dolček), Krovinović (od 20. Atanasov) – Lovrencsics, Biuk (od 74. Brkljača) , Diamantakos (od 46. Ljubičić)

Žuti kartoni: Bačelić – Grgić, Ćurić , Batarelo(Šibenik)


Piše: Vedran Pavičić



Tagovi

HajdukNK Šibenik

Ostale Vijesti