: Davor Javorovic/PIXSELL
: Davor Javorovic/PIXSELL

Rođen je u Zagrebu, zove ga Nigerija: Stoper Osijeka pred pozivom u reprezentaciju?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 11:22

Savez ga je navodno već kontaktirao...

Alexander Uwem je na prvi pogled sasvim običan mladić. 19-godišnji Hrvat nigerijskog podrijetla potiho nastupa u drugoj ekipi Osijeka na poziciji stopera, a prve nogometne korake je napravio upravo u okolici Zagreba, u redovima Dugog sela. Ubrzo napušta svoj matični klub, prelazi u Sesvete, samo da bi prošlog ljeta friško punoljetni Alexander prešao u Osijek i tako si otvorio vrata nešto većih nogometnih pozornica.

Prošle sezone je dobio priliku u 2.HNL, nastupio je 13 puta, čak je upisao i asistenciju. Ove godine je startao u prvih jedanaest kada je njegova ekipa stigla u goste njegovim Sesvetama. U utakmici protiv Dinama II igrao je dio susreta na mjestu beka, snalazi se u svim defenzivnim zadaćama.

Premda nastupa pred svega nekoliko desetaka ili stotina ljudi na tjednoj razini, njegove igre su zapažene u dalekoj Nigeriji. Prema pisanjima portala Futbal Galore, Uwea su već kontaktirali iz nogometnog saveza Nigerije.

On je, kako tvrdi izvor blizak portal, zainteresiran obući njihov dres. Alexander trenutno Ima pravo nastupa za Hrvatsku (zbog potvnice), no do sad nije dobivao poziv za mlađe uzraste. Ukoliko bi ga Nigerija pozvala u svoje redove, imao bi pravo nastupa zbog svog oca koji dolazi iz Nigerije.

Novinari portala su stigli odraditi i kratki skauting njegovih kvaliteta. Krasi ga visina ali i brzina, što mu daje prednost i dominaciju u šesnaestercu.

Službeni poziv tek treba doći, a mi ćemo pomno pratiti kako se razbvija karijera ovog, po svemu sudeći, darovitog mladića. Prva ekipa Osijeka je vjerojatno svega par koraka udaljena od druge momčadi, ukoliko zbilja vrijedi, gledat ćemo ga u 1.HNL na posudbi u najkraćem mogućem roku. Možda već ove zime.

 


Tagovi

Osijek IINigerijaHrvatskaAlexander Uwem

Ostale Vijesti