Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Vugrinec, Soldo, Živković: Travnjake 2. HNL preuzeli sinovi bivših Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 16:27

Drugoligaške utakmice više sigurno neće prolaziti ispod radara

Krenula je jedna od najuzbudljivih sezona Druge hrvatske nogometne lige, koja će se iduće godine s postojećih 16 smanjiti na 12 ligaških klubova. Garancija je to činjenice da nas čeka pregršt borbi i kvalitetnih utakmica, jer mnogi žele promociju, a nitko – ispasti iz lige.

Dva trećeligaša, međutim, već su poznata, rezervne momčadi Osijeka i Dinama, koje su međusobno igrale jučer, zbog novih pravila na kraju natjecateljske godine moraju preseliti u niži rang. Neki uvid u svoju formu momčadi su ponudile u 1. kolu prvenstva, a valja izdvojiti onu između Orijenta i dojučerašnjeg prvoligaša Varaždina, koju su domaćini dobili s 3:1 i tako odmah na početku neugodno iznenadili momčad Marija Carevića, favorite za povratak u 1. HNL.

Za Varaždince je svoj debi upisao Noa Vugrinec, sin najboljeg strijelca HNL-a u povijesti Davora Vugrinca, ušavši u igru u 78. minuti utakmice na Krimeji. Mladi napadač nije jedini igrač u 2. HNL ove sezone koji se može pohvaliti time da mu je otac legenda hrvatskog nogometa – naprotiv.

Kako piše Večernji.hr, drugoligaškim travnjacima sada trče čak četvorica takvih. Uz Vugrinca, dresove druoligaških klubova nove Moreno Živković (Dinamo II), sin Borisa Živkovića, zatim Gabriel Rukavina (Dinamo II), sin Tomislava Rukavine, kao i Filip Soldo (Inter), sin brončanog hrvatskog reprezentativca Zvonimira Solde, čiji drugi sin Nikola trenutno igra za Lokomotivu.

Zanimljiva imena sjede i na klupama klubova. Osim spomenutog Marija Carevića, Igor Cvitanović vodi drugu momčad Dinama, a Jerko Leko je nakon Kajzerice otišao u Jarun. Trenersku poziciju u Dubravi nakon samo je mjesec dana napustio Danijel Pranjić, a na njegovo mjesto stigao donedavni trener Rudeša Alen Šušnić.

(2.60) CIBALIA (3.15) VARAŽDIN (2.55)

Bome, već je itekako uzbudljivo, a da smo tek na početku, potvrdio je Mario Jurić, tajnik Hrvatske udruge Nogometni sindikat.

“Druga liga je izvanredna, prepuna mladih i talentiranih igrača. Evo, u kratkom vremenu uspio sam ih sve upoznati i doista sam ugodno iznenađen“, zaključio je Jurić.

Današnje utakmice 2. kola Druge HNL:

Jarun - Dubrava

Opatija - Inter Zaprešić

Sesvete - Dugopolje

Rudeš - Orijent

Solin - Bijelo Brdo

Cibalia - Varaždin

Sve utakmice igraju se u 17:30 sati.




Tagovi

Druga HNLNK VaraždinDavor VugrinecInter ZaprešićDinamo II

Ostale Vijesti