Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka dovodi vratara iz Treće lige Srbije

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.01.22. | 15:10

Danas se očekuje da stavi potpis na ugovor.

Ne događa se često da srpski nogometaši napuste domaći nogomet prije nego što osjete terene u Superligi Srbije, ali to će biti slučaj s mladim vratarom Trajala Aleksom Todorovićem. Čuvar mreže iz Kruševca bi do kraja dana trebao potpisati dugogodišnji ugovor u susjedstvu i postati novi igrač Rijeke.

Trajal očekuje, za sada, nepoznat iznos u vidu odštete, a Todorovića u narednom razdoblju poligon za dokazivanje. Po dolasku možda neće imati priliku odmah postati jedan od oslonaca kluba koji je uz Osijek i Hajduk glavni konkurent trenutno Dinamu za naslov prvaka, ali bi se u budućnosti sigurno mogao iskristalizirati kao ozbiljna opcija.

Todorović je postao punoljetan prije tri dana, a u Prvoj ligi Srbije debitirao je sa 16 godina. Prošle sezone branio je u 17 utakmica u spomenutom natjecanju, primio 20 golova i u pet navrata sačuvao mrežu, ali je njegov klub prešao u niži rang - Srpsku ligu Istok.

Također, 2020. godine dobio je poziv od tadašnjeg izbornika kadetske reprezentacije Saše Ilića da zaigra za U-18 selekciju Orlova. Dolazi kao drugo pojačanje Bijelih ove zime, budući da je na Rujevicu kao slobodan igrač iz Kölna stigao još jedan nogometaš sa srpskim državljanstvom Sava Aranđel Čestić.

Todorović će biti treći srpski igrač u dresu Rijeke. Prvi je bio Dragan Žilić koji je za Plavo-bijele skupio 52 nastupa, dok je netom pristigli Čestić postao drugi.


Tagovi

Sava Aranđelić ČestićAleksa TodorovićHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti