Foto: Germanijak/ NK Rijeka Official
Foto: Germanijak/ NK Rijeka Official

Rezao se pršut, dijelile fritule, a Rijeka je još jednom udaljila Splićane od željene im titule

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 08:00

Dan nakon utakmice Germanijak je ekskluzivno saznao kako je poraz u Jadranskom derbiju ‘glavom koštao’ Lukšu Jakobušića, a iako su za njegova mandata Splićani osvojili dva trofeja, ispostavilo se kako riječkih 100 malih koračića ipak prevalilo veći put od jednog ili dva velika skoka nošena euforijom…

Često Željko Sopić voli naglašavati kako je svaka utakmica ista i da se uvijek u prvenstvu igra za ‘samo’ tri boda, ali pobjeda protiv Hajduka simpatizerima Rijeke ipak je značila – nešto malo više.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nedjelja je na Kvarneru bila prekrasna, sunce je obasjalo riječki zaljev, a posebno je lijepo bilo svim simpatizerima Rijeke baciti oko na semafor nakon što je Rumunj Horațiu Feșnic označio kraj 101. Jadranskog derbija. Naslovnice su pripale Marcu Pašaliću, ponajboljem hrvatskom desnom krilu, sada već i standardnom reprezentativcu te sigurno igraču s velikim stopom. U klub je stigao na relativno mala vrata, a ni godinu dana kasnije postao je jedan od najvrjednijih eksponata u izlogu. Svojom čudesnom ljevicom Marco Pašalić probio je Ivana Lučića u 70. minuti, ali njegova ‘bomba’ nije samo Hajduk izbacila iz praktički svih kombinacija za osvajanje naslova, već je prouzrokovala i smjenu predsjednika, ali i trenera kluba.

Junak pobjede Rijeke, Marco Pašalić, u razgovoru za Germanijak naglasio je kako mu je dolazak u Rijeku najbolja odluka u životu te da vjeruje kako ova momčad može otići do kraja. No, pritiska nema! I neće ga ni biti. Dobro, možda hoće, ali tek tamo krajem lipnja, protiv Slaven Belupa, ako Rijeka tada bude odlučivala sama o sebi. Sam će Marco reći, ozračje u i oko kluba je sjajno, svi naporno rade te ih baš ta laserska usmjerenost uvijek prema prvom sljedećem protivniku čini tako dobrima. Možda je nekima to teško za razumjeti, ali takav je zrak na Kvarneru. Nema stresa, nema panike, nema onih standardnohrvatskih povika ‘sad ili nikad’.

Prije utakmice, u press centru Orlando Rivetti, rezao se pršut. Radio Korzo slavio je 10 godina postojanja, a uz zeleno svjetlo kluba, slavljenici su svoje kolege odlučili počastiti jednom pravom delicijom. Bilo je i vina, ali predstavnici sedme sile uglavnom su se zahvaljivali na ponudi. Uz, naravno, obećanje da će se ipak ‘popiti čašica’ ako ‘njihova’ momčad na kraju bude slavila.

Utakmica je bila tvrda, ne pretjerano pitka. Ali, što drugo očekivati od derbija? Imala je Rijeka bolje prilike, kad se sve zbroji i oduzme, na kraju zaista jesu bili bolji za taj jedan pogodak. Nakon utakmice bilo je pjesme na tribinama, igrači Rijeke ispraćeni su poput heroja u svlačionicu, a kad njih više nije bilo na terenu, hit je postala – košara s fritulama!

Foto: GermanijakFoto: Germanijak

Teško je procijeniti koliko ih je bilo, ali ta košara zaplesala je pravi tango po tribinama. Čas je bila gore, čas dolje, a svi su htjeli biti blizu nje! Ali, postojalo je jedno pravilo. Tko je htio fotku s košarom u rukama, taj je morao pojesti barem jednu fritulu! U slast pobjedi protiv rivala, a i da sama večer postane još slađa…

Nogometaši Hajduka nisu se predugo zadržali u svlačionici. Dok su završile obje pressice, pola autobusa već je bilo popunjeno. Nisu bili od prevelike priče, što je i razumljivo, Rijeka im je zadala težak poraz, a to je nešto čemu se nisu nadali. Sljedeće jutro donijelo je nove probleme, klub su napustili prvo predsjednik Jakobušić, potom i trener Karoglan, a sve to bio je jasan znak kako su u Hajduku, barem što se tiče ove sezone, izvijestili bijelu zastavu.

Pršut i fritule, kapljica vina, uživanje u sjajnoj koreografiji Armade te jednom fenomenalnom nogometnom ambijentu… Eh, da je Jadranskog derbija svakog vikenda…



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLJadranski derbiHajduk

Ostale Vijesti