Rekonstrukcija: PSG prodajom Neymara financira dolazak tri velike zvijezde (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.04.20. | 11:18

Novi napadački trozubac gradit će oko Kyliana Mbappea.

Sve je izglednije i sve je bliže - Neymar bi ovog ljeta konačno trebao postati bivši igrač Paris Saint-Germaina nakon dva neuspješna ljeta u kojima je pokupavao isposlovati povratak u Barcelonu.

Po prvi put otkako je Brazilac u 'gradu svjetla', uprava francuskog prvaka spremna je pregovarati oko njegovog povratka na Camp Nou, a razloga je nekoliko. Član Selecaa završio je treću od pet godina ugovora s Parižanima, a vlasnik kluba Naser Al Khelaifi želi zadržati upper hand pri pregovorima, odnosno on želi diktirati kako će se pregovori odvijati, prvenstveno kada je visina odštete u pitanju.

Osim toga, svima je jasno da Neymar ne želi više i pitanje je koliko je ikada htio igrati za PSG, te zadnje, ali ne i najmanje bitno, uprava kluba želi se okrenuti francuskim snagama ovog ljeta kada je igrački kadar u pitanju, prenose francuski mediji.

Iako još ne barataju s puno imena jasno je da ukoliko Neymar ode u Barcelonu, u francusku prijestolnicu sigurno u suprotnom smjeru dolazi Antoine Griezmann. Reprezentativac Tricolora nije oduševio u prvoj sezoni u Kataloniji priznavši da se često muči s čitanjem igre i kretnjom suigrača, prvenstveno Lionela Messija te je njegov dolazak u domovinu i više nego izgledan u sklopu posla s Neymarom.

Osim Griezmanna, klub planira potpuno rekonstruirati udarni napadački tercet jer će Edinson Cavani sigurno dignuti sidro, dok je i Mauro Icardi zajedno sa svojom agenticom obavijestio klub kako će se vratiti u Inter po završetku ove sezone, kad god taj kraj stigao.

Iz tog razloga, treneru Thomasu Tuchelu bit će potreban treći napadač u sastavu, a to bi prema svemu sudeći trebao biti Willian. Brazilcu istječe ugovor s Chelseajem ovog ljeta, stoga PSG neće morati isplatiti nikakvu odštetu, ali su spremni uložiti dosta novca u njegovu plaću, puno više od Barcelone, kako bi ga privoljeli na dolazak u Pariz.

I posljednje pojačanje koje bi trebalo definitivno učvrstiti obranu je Kalidou Koulibaly iz Napolija. Senegalski reprezentativac već je kupio nekretninu u glavnom gradu Francuske, a odnos s predsjednikom Aurelijem de Laurentiisom je na klimavim nogama od pobune iz prvog dijela sezone, stoga ga i klub planira prodati, a cijena je oko 100 milijuna eura.

Iako Francuzi spominju dovođenje još potencijalnih domaćih pojačanja, o tome zasad nema puno informacija, ali ove tri velike zvijezde bit će glavna meta čim se proda Neymar. Osim Brazilca i Urugvajca te argentinskog napadača, praktički siguran je odlazak Layvina Kurzawe, a aktualizirala se i priča o odlasku vremešnog Thiaga Silve.

Rekonstrukcija PSG-a počinje, iako tek treba vidjeti kako i na koji način s obzirom na koronavirus, ali jedno je sigurno - novi vođa je Kylian Mbappe.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Layvin KurzawaThiago SilvaMauro IcardiEdinson CavaniNeymarKalidou KoulibalyWillianAntoine Griezmann

Ostale Vijesti