Real dugo lomio pa razbio Valenciju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.06.20. | 23:51

Pomalo paradoksalno, Valencia je pružila sjajan otpor, a ipak je uvjerljivo poražena.

Nakon što je Barcelona novom pobjedom pobjegla na pet bodova, pred igračima Reala bio je velik imperativ pobjede, a na noge im je stigla Valencia. Bilo je teško i mukotrpno za madridski sastav, a rezultat pokazuje nešto sasvim drugo. Real je slavio s 3:0 i ponovno prebacio pritisak na Katalonce. 

Da ovo neće biti jednostavna zadaća za Real, vidjelo se već u uvodnih 20 minuta. Rodrigo je bio glavni akter gostiju. Prvo je u 14. minuti pogodio stativu, da bi šest minuta doveo Šišmiše u vodstvo, no slavlje je prekinuo VAR. Maxi Gomez uputio je loptu u peterac, lopta je dirala Solera koji je bio u zaleđu pa završila kod Rodriga koji je zabio. Opravdano, gol je poništen. 

Do kraja prvih 45 minuta za Real su pokušali Carvajal i Hazard, a kada ubrojimo prijetnje Kroosa i još jednom Hazarda, možemo golmanu Cillessenu dati čistu peticu za prvi dio. 

No, u 60. minuti ništa nije mogao ni Jasper Cillessen, matirao ga je Karim Benzema! Izigrali su obranu Valencije Eden Hazard i Luka Modrić, a belgijski je reprezentativac zatim odlično uposlio Benzemu koji je bio pribran i napokon zabio za vodstvo 'kraljeva'. 

14 minuta kasnije, dvoboj je riješio Marco Asensio. Tek što je ušao, ovaj povratnik od teške ozljede pokazao je svoj neosporan potencijal. Nakon kornera su gosti izbili loptu samo do šesnaesterca, Mendy ju je pokupio i ubacio za Asensia, a ovaj sjajno pogađa. 

Konačnih 3:0 prekrasnim volejem postavlja Karim Benzema u 80. minuti. Do kraja dvoboja tek je Kangin Lee zaradio crveni karton nakon pretjerane grubosti nad Sergijom Ramosom. 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

 

(foto: REUTERS/Sergio Perez)


 


Tagovi

La LigaPrimera

Ostale Vijesti