REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Prvo pojačanje Igora Tudora: Luis Suarez potpisao na tri godine, odšteta 10 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 10:51

Sjajni napadač je lani zabio osam pogodaka u La Ligi, a u Kolumbiji trenutno ima status drugog napadača iz Rafalea Borrea.

U sitnim noćnim satima čelnici Marseille na društvenim su mrežama potvrdili dolazak Luisa Suareza, 24-godišnjeg napadača koji je prethodne dvije godine branio boje Granade. Kolumbijac je tako postao prvo pojačanje u eri Igora Tudora na klupi OM-a, s tim da navijači i dalje čekaju dolazak Tiemouéa Bakayoka, veznjaka Chelseaja koji je lani stigao u Milan na dvogodišnju posudbu.

Podsjetimo, Bakayoko je prije nekoliko dana imao nevjerojatne neugodnosti u Milanu kad su ga policajci držali na nišanu misleći da je riječ o nekom drugom, a snimka cijele situacije je procurila na društvene mreže. Navodno je sve to bio dodatni poticaj Bakayoku da odluči što prije napustiti San Siro gdje lani nije bio standardan, ali posao se ipak ne razvija onom brzinom kao što su to mnogi predviđali.

Naime, posljednje informacije govore kako taj transfer koči Igor Tudor koji nije siguran trebaju li mu uopće usluge 27-godišnjeg veznjaka koji bi zasigurno poprilično opteretio klupski proračun čime bi njegove želje da dovede igrače kao što su Jonathan Clauss, Gerard Deulofeu, Marcelo, Bryan Gil i Ruben Blanco bile teško ostvarive.

Doduše, transfer Claussa iz Lensa u OM-a vjerojatno će se zaključiti neovisno o tome hoće li biti donesena konačna odluka da uprava kluba pokuša dovesti i Bakayoka. 29-godišnji Clauss je protekle dvije sezone igrao za Lens, a zanimljivo je da je prije toga igrao za njemačku Arminiju (tadašnjeg drugoligaša), Quevilly (Ligue 2) te SV Linx, njemačkog kluba koji se danas natječe u šestom rangu tamošnjeg nogometa.

Clauss je u ožujku ove godine upisao debi u dresu Les Bluesa, dosad je upisao četiri nastupa, a ovog ga se ljeta povezivalo još s Manchester Unitedom i Chelseajem.

Tudor će službeni debi na klupi OM-a imati za točno 20 dana kad u prvom kolu Ligue 1 na Velodromeu gostuje Reims.

Dolaskom Suareza OM je vjerojatno zaključio napadače za nadolazeću sezonu budući da splitski strateg u vrhu napada može računati na Dienga, Bakambua, Milika te po novom Suareza.


Tagovi

Luis SuarezOlympique MarseilleMarseilleIgor Tudor

Ostale Vijesti