Reuters
Reuters

Prošle sezone igrao je drugu ligu, a sada je postao glavna zimska meta Bayerna

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 15:49

Ni C. Ronaldo, ni Kane, već prvi topnik Bundeslige.

Reprezentacija Njemačke nakon prvog kola nalazila se u dosta lošoj situaciji budući da su izgubili od Japana, a pred njima je bio sraz s iznimno jakom Španjolskom. Situacija se još drastično pogoršala kada je u 62. minuti Alvaro Morata zabio za vodstvo Furije. Hans Flick brzo je reagirao i u 70. napravio tri zamjene, a u igru je, između ostalih, ušao napadač Werder Bremena Niclas Füllkrug.

Njegovim ulaskom Njemačka je preuzela primat na terenu, a onda je sam Füllkrug zabio za konačnih 1:1. Riječ je o 29-godišnjem napadaču kojem je utakmica protiv Omana, ujedno i 'simultanka' Elfa pred Svjetsko prvenstvo, bila debi za Die Meintchaft. Njegovim pogotkom Njemačka je slomila slabu azijsku reperzentaciju i s minimalnom 1:0 pobjedom otisnula se na Mundial.

Protiv Japana dobio je 11 minuta, a protiv Španjolske 20. Ukupno je u 76 minuta za Njemačku upisao dva pogotka.

Niclas Füllkrug je inače dijete Werdera koji se u Bremen vratio nakon što je pet godina proveo u niželigaškim klubovima i Hannoveru 96, klubu iz rodnog mu grada. U Werder se vratio 2019., i Füllkrug je tako napravio 'puni krug', od Werdera do Werdara. Za matični klub briljirao je u drugoj povratničkoj sezoni u kojoj je zabio 19 golova koji, doduše, nisu bili dovoljni za ostanak u ligi. Füllkrug je prošle sezone igrao u Zweiti u kojoj je ponovio učinak iz ranije sezone i zabio 19 golova te je bio najzaslužniji za Werderov povratak u Bundesligu.

A tekuća sezona mu je najbolja u karijeri. U 14 utakmica jesenskog dijela sezone zabio je 10 pogodaka za Werder, a koji su mu omogućili poziv u reprezentaciju i mjesto u avionu za Katar.

Njemački mediji tvrde kao je na Füllkruga oko bacio i Bayern te je uprava kluba zatražila od svojih reprezentativaca da porazgovaraju s 29-godišnjim centarforom oko mogućeg prelaska u München. Füllkrug je nedavno produžio ugovor s Werderom do 2025., tržišna vrijednost mu iznosi 5 milijuna eura, a Bayernu, dakako, neće biti problem isplatiti ni veći iznos za prvog topnika Bundeslige.

Bayern u svojem kadru ima tek dva klasična napadača, Erica Maxima Choupo-Motinga te 17-godišnjeg Mathysa Tela. Bavarcima treba napadač, pričalo se o Cristianu Ronaldu, o Harryju Kaneu, a na kraju bi mogli dobiti Niclasa Füllkrug.



Tagovi

BayernNiclas Füllkrug

Ostale Vijesti