Problemi u Maksimiru: Igrači odbili rezanje plaće

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.03.20. | 14:52

Bit će zanimljivo ispratiti razvoj situacije.

Dinamo je jučer objavio kako će kao mjeru uštede u doba koronavirusa svima u klubu koji imaju plaću veću od sedam i pol tisuća kuna srezati dio primanja. Točnije, u narednih šest mjeseci isplatiti im samo dvije trećine ugovorene plaće. 

Danas je hrvatski prvak na svojoj službenoj stranici objavio zahvalu svima koji su na to pristali, no među njima nema igrača prve momčadi i trenerskog stožera. Kako doznaju 24 sata, igrači prve momčadi odbili su ovaj prijedlog. 

Zbog toga su izostavljeni u klupskoj zahvali, koju prenosimo u cijelosti:

"Uprava GNK Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine.

Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu.

Prije svega, odluke su donesene razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost. Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve momčadi, osigurati da nitko od djelatnika ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki djelatnik može i dalje dostojanstveno živjeti.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba."

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

koronavirus

Ostale Vijesti