Preventivno testiranje na Covid-19 otkrilo troje zaraženih u 1.FC Kolnu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.05.20. | 21:22

Njemačka vlada tek treba donijeti odluku o nastavku sezone, a ova situacija sigurno ne ide u prilog pozitivnom rješenju.

Njemački nogometni klub 1.FC Koln potvrdio je da su tri njegova zaposlenika pozitivna na COVID-19. Testiranje svih igrača i osoblja je obavljeno u četvrtak u sklopu protokola za povratak natjecanju, a tri nalaza su bila pozitivna, iako oboljeli nisu imali nikakve simptome.

Klub zbog zaštite i poštivanja privatnosti nije izašao s imenima,tako da nije poznata informacija radili se o igračima. Zaraženi su odmah poslani u 14-dnevnu karantenu, dok ostatak nastavlja sa trenažnim procesom uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

“Sada u svakodnevnom životu vidimo da naš koncept prepoznaje i smanjuje rizike u ranoj fazi. Uvijek ćemo biti u bliskom kontaktu s nadležnim zdravstvenim tijelima i medicinskim stručnjacima. Uvjereni smo da svojim konceptom možemo omogućiti igračima da prakticiraju svoju profesiju uz najbolju moguću zaštitu od infekcije”, izjavio je liječnik kluba Tim Meyer.

“Zdravlje i privatnost naših igrača i zaposlenika imaju prednost u odnosu na sve druge aspekte. Dosadašnje mjere kao i strategija redovitih testova dokazala su se tako da sada možemo reagirati pojedinačnim rješenjima” , dodao je predsjednik kluba Horst Heldt.

Njemačka vlada na čelu s Angelom Merkel odgodila je odluku o nastavku natjecanja u Bundesligi te je novi sastanak na ovu temu zakazan za srijedu 6. svibnja. No, pitanje je kako će ovaj slučaj utjecati na daljni proces i odluku o nastavku sezone.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti