Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Prelec novi trener danskog kluba, čeka ga težak zadatak

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 11:14

Potpisao je do ljeta 2023. godine, a u klubu ga je dočekalo poznato HNL ime

Kako je i najavljeno dan ranije, bivši trener Istre 1961 i druge momčadi Dinama Ivan Prelec ima novi posao. Na stranicama danaskog kluba Vejlea službeno je predstavljen kao novi trener kluba. U Dansku stiže nakon što je otkaz na klupi Vejlea dobio Peter Sørensen koji je klub ostavio u borbi za ostanak u ligi.

34-godišnji trener potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine. Tu će ga dočekati i jedno dobro poznato HNL ime, nekadašnji stoper Zagreba i Lokomotive, Denis Kolinger.

„Ivan Prelec je mlad i talentiran trener koji ima jasan smjer u upravljanju i kod sebe definiran "stil igre". Vjerujemo da je Ivan pravi trener za smjer kojim Vejle Boldklub mora krenuti u sljedećoj fazi rekonstrukcije. Istodobno, kao i kod Sormanija i Galcâ, želimo angažirati trenera koji može s vremenom izgraditi temelje. Ivan je bio jasan u zahtjevima koje postavlja pred klub, objektima i što možemo očekivati ​​od njega kao glavnog trenera. Vjerujemo da su Ivan i Vejle Boldklub dobra utakmica, a i testovi i preporuke su razjasnile njegove kvalitete koje su u skladu s onim što mi kao klub želimo od glavnog trenera“, izjavio je vlasnik kluba Andrew Zolotko nakon potpisa Preleca.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Prelec uz kojeg je u klub stigao u stoćžer i Damir Grlić, a pomagt će im još Steffen Kielstrup i Claus Nørgaard.

„Sretan sam što sam ovdje i ne vjerujem da je vrijeme da smišljam puno velikih riječi. Situacija u kojoj se nalazi klub zahtijeva jedno, a to je naporan rad. Veselim se što ću početi s tim, a na terenu i utakmicama vidjet ćete moj rad. Sretan sam zbog svog trenerskog tima, koji sadrži i veliko znanje o 3F Superligaenu i razumijevanje smjera u kojem želim pokrenuti klub. Nema brzog rješenja. Vejle Boldklub mora dobiti neke nogometne utakmice, ali što je najvažnije moramo izgraditi nešto što je održivo za momčad, navijače i klub. To je mandat s kojim sam ušao u klub“, kazao je Prelec.

Prelec je posljednji angažman imao kao trener Dinama II koji je završio u proljeće prošle godine. Vodio je i Istru 1961 te Goricu gdje je bio i pomoćnik, a kao asistent radio je u Legiji iz Varšave.



Tagovi

Ivan Prelecdanska nogometna ligaDanska

Ostale Vijesti