REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

Praznik nogometa: Brazil razbio Urugvaj, Argentina jedva protiv Perua (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 08:42

Brazilci i dalje bez poraza, Messi žestoko kritizirao suca

Deset pobjeda u 11 utakmica dosadašnji je učinak Brazila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Dosad jedino nisu pobijedili Kolumbiju, a briljantan niz bez poraza nastavio se sinoć protiv Urugvaja. Neymar i društvo očitali su lekciju protivnicima i slavili s 4:1.

Već u prvih 18 minuta susreta na semaforu je bilo 2:0 za Brazil. Vodeći gol zabio je Neymar u 10. minuti, a Raphinha je osam minuta kasnije povećao vodstvo na 2:0. Napadač Leedsa zabio je i za 3:0 u 58. minuti, a u 77. je smanjio Luis Suarez iz slobodnog udarca na 3:1. Konačan rezultat postavio je Gabriel Barbosa na asistenciju Neymara u 83. minuti.

Golove možete pogledati OVDJE.

Argentina je na stadionu River Platea pobjedila Peru s 1:0 golom Lautara Martineza u 43. minuti. Najveća prilika Perua za izjednačenje dogodila se u 65. minuti kada je brazilski sudac Wilton Pereira Sampaio dosudio jedanaesterac za goste. Tu odluku je donio nakon što se Jefferson Farfan bacio kod zaobilaženja vratara Emiliana Martineza. Iako su Argentinci negodovali da nije bilo kontakta, sudac je pokazao na bijelu točku. Izvođenje je preuzeo Yoshimar Yotun koji je srećom po Argentince pogodio prečku.

Ova situacija je razljutila Lionela Messija koji je kritizirao suca nakon utakmice.

„Teška utakmica. Protivnik nam nije ostavljao prostora, a dodatno nam je otežavao i jak vjetar. Sudac je radio sve ono što nam čini svaki put kada vodi naše utakmice. Možda to radi namjerno. U svakom slučaju, sretan sam zbog tri boda i toga što smo s njima korak bliže našem cilju“, rekao je Messi.

Pogodak Martineza pogledajte OVDJE.

U trećem susretu koji se odigrao sinoć u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Čile je slavio protiv otpisane Venezuele. Dva puta je tresao mrežu Pulgar (18', 37') na asistencije Alexisa Sancheza, a konačan rezultat je postavio Breteon u 73. minuti. Južnoamerički praznik nogometa i dominaciju domaćina potvrdila je Bolivija pobjedom od 4:0 nad Paragvajem, a jedina utakmica u kojoj su gosti uzeli bod je bila ona Kolumbije i Ekvadora koja je prošla miroljubivo bez golova.

Na tablici je Brazil uvjerljivi lider s 31 bodom iz 11 odigranih utakmica od 18, a slijede ih Argentinci s 25 bodova.



Tagovi

južnoamerički nogometArgentinaBrazilLionel MessiNeymar

Ostale Vijesti