Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Poznato od koga je Hajduk odbio milijune za Biuka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 09:39

Na Etihad je u siječnju 2019. otišao Ante Palaversa, koji za klub još nije debitirao

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dao intervju za predstavnike medija u kojem je govorio o svemu u i oko kluba otkako je Veliku Goricu zamijenio splitskim Poljudom. Jasno je bilo i ranije da će dio vremena posvetiti mladom Stipi Biuku, koji bi po svemu sudeću mogao postati najunosniji izlazni transfer kluba u povijesti.

“Za Stipu Biuka je bilo ozbiljnih ponuda od ozbiljnih klubova, ali nismo išli u tom smjeru jer su ga klubovi htjeli odmah. Mislimo da to nije put za Hajduk ni za njega. Ponude su bile ozbiljne, ali nismo ih prihvatili jer želimo da Biuk još igra u Hajduku”, kazao je Litavac.

Kako sada pišu Sportskih novosti, najveće ponude za Biuka stigle su iz Rusije i Manchestera. Moskovski Lokomotiv ponudio je 10, a Manchester City 12.5 milijuna eura. Da od toga neće biti ništa, nagovijestila je i ranija izjava predsjednika Lukše Jakobušića sa Skupštine kluba.

“Mogli smo prodati Biuka, kao što smo mogli prodati Ljubičića. Ali, ne prodajemo budućnost za sigurnost”, zaključio je.

Mladi, 18-godišnji napadač Bilih svoj je debi za splitski klub imao u ožujku ove godine, a odnonda u 18 utakmica zabio tri gola i dodao tri asistencije. Splićani s Biukom, koji prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna, žele srušiti rekord i prodati ga za 20 milijuna eura.

Prvu poziciju najskupljih trenutno drži reprezenetativac Nikola Vlašić, koji je u ljeto 2017. iz Hajduka otišao u Everton za 8.7 milijuna eura. Cifra bi, dakle, bila duplo veća. Drugo mjesto drži Nikola Kalinić, kojeg je još 2009. engleski Blackburn u svoje redove doveo za sedam milijuna eura. Domagoj Bradarić kao treći u srpnju 2019. otišao je u Lille za šest i pol milijuna.

Na četvrtom je mjestu, zanimljivo, upravo jedan igrač Cityja. Ante Palaversa na Etihad je za 6.3 milijuna eura stigao u siječnju 2019., ali do danas nije debitirao za momčad Pepa Guardiole. Je li to bio pravi put, pokazat će vrijeme…


Tagovi

Stipe BiukHajdukManchester CityLokomotiv Moskva

Ostale Vijesti