Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Stipe Biuk svaku utakmicu igra pod povećalom brojnih skauta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 13:02

Jasno je da Hajduk u svojim redovima ima vrijednost koju želi bogato unovčiti

Naviknuli smo već da Hajdukove utakmice na Poljudu prate brojni menadžeri i skauti. Takav trend je ustaljen već godinama jer Bijeli uvijek imaju nekog za ponuditi na nogometnom tržištu. Prodaja igrača je daleko najvažniji izvor prihoda splitskog kluba, danas izuzetno bitan jer od početka pandemije COVID-19 nema previše priljeva novca iz ostalih izvora poput prodaje ulaznica ili raznih proizvoda vezanih uz Hajduk.

Bili su skauti naravno i na utakmici protiv Slaven Belupa, mahom prateći tržišno najperspektivnijeg hajdukovca Stipu Biuka. Ovaj put ga je gledao skaut velike Borussije Dortmund, u prošlom kolu je u Gorici bio predstavnik Manchester Citya, a tko zna koga će put nanijeti u Kranjčevićevu u idući petak gdje Splićani igraju protiv Hrvatskog dragovoljca.

Jasno je da Biuka gledaju brojni klubovi, razne platežne moći i ugleda. Svi bi ga htjeli u svojim redovima, ali većina ih ne može ponuditi novac kojeg traže Splićani.

Predsjednik Lukša Jakobušić je već nekoliko puta u neformalnim razgovorima s novinarima rekao da Biuka neće prodati za manje od 20 milijuna eura. I nije se šalio, koliko god mu se čudili. Ta se svota ne doima realnom, ali Hajduk ima potpuno pravo da puca na rekordnu odštetu. Znaju u klubu s Poljuda da je Biuk vrijednost koju treba dobro unovčiti i s kojom mogu povećati ugled na nogometnom tržištu.

Proteklih desetak godina Bijeli su često prodavali tinejdžere, možda ne zato što su htjeli nego zato što su morali, da bi klub preživio. Odlazili su Pašalić, Balić, Palaversa i drugi za odštete od oko 2-3 milijuna eura, nešto bolji novac donijeli su Vlašić i Domagoj Bradarić, ali neke investicije se nisu pokazale uspješnima. U ritmu “prodaj jeftino da bi kratkoročno preživio” Hajduk posluje već predugo pa valjda sada sa Stipom Biukom želi promijeniti tu praksu. Faza preživljavanja iz mjeseca u mjesec ili iz godine u godinu se želi prekinuti, rekordni transfer bi riješio mnogo toga u Hajduku.

Ako bogati klubovi poput Manchester Citya ili Borussije Dortmund toliko žele jednog od najtalentiranijih hrvatskih igrača onda će morati duboko posegnuti u blagajnu


Tagovi

HajdukStipe BiukLukša Jakobušić

Ostale Vijesti