foto: Action Images
foto: Action Images

Poznati Messijevi uvjeti za ostanak; klupski insajder: On je k'o car, to je bolestan klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 10:17

Zanimljiva je sezona pred Blaugranom.

Lionel Messi, najveća zvijezda Barcelone, utakmicu protiv Betisa započeo je s klupe, međutim u nastavku je bio kotačić prevage te je njegova momčad dobila 5:2, a što su pak Ronald Koeman i društvo platili dosta skupo.

Naime, mladi Ansu Fati se ozlijedio te će izbivati četiri mjeseca, iako je Lionel Messi s dva pogotka pokazao da i dalje drži standard.

No, ovo ljeto bilo je turbulentno i za njega, nakon drame o napuštanju Barcelone. Klub je ponižen 8:2 od Bayerna u Ligi prvaka, a napustio ih je i, doduše omraženi, predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Messiju će kao glavni argument za ostanak i novi ugovor biti ključna forma momčadi te odnos s nizozemskim stručnjakom i legendom kluba. Argentinac će procijeniti koliko je ova momčad sposobna te može li se opet boriti za najveće domete, prema će moći već od siječnja iduće godine potencijalno razgovarati sa zainteresiranim klubovima, dok će odluka o eventualnom transferu pasti na ljeto.

Međutim, mnogi izvori iz kluba govore o njegovom nedodirljivom statusu, pa se tako javio Eric Olhats, bivši menadžer Antoinea Griezmanna, čovjek koji ga je otkrio.

Kako je jedna od glavnih tema katalonskih, španjolskih, pa i svjetskih medija oduvijek bio odnos Griezmanna i Messija, tako je Olhats ispričao kako je njegov bivši klijent, ali i on, doživio klub po dolasku.

"Antoine je došao u klub i odmah upao u probleme jer klub funkcionira tako da Messi ima svoj stav u svemu. On je u isto vrijeme car i monarh, a na Antoineov dolazak nije gledao blagonaklono. Bio je drzak, to se osjetilo. Uvijek sam slušao o tome kako Antoine nema problem s Messijem, ali nikad nisam čuo suprotno", rekao je Olhats.

Poprilično je nastavio u kritičnom tonu po Messiju u razgovoru za France Football

"U mojim očima je jasno da je Messi rekao da odlazi samo zato da vidi koliku moć još uvijek ima u klubu. Klasični Messi! Koliko god je dobar na terenu, toliko je loš van njega. Barcelona već neko vrijeme pati zbog njega. On je rak tog kluba."

Potom se dotaknuo i kako klub stišće Griezmanna te da zbog toga ne preslikava formu iz reprezentacije u klubu.

"Klub je bolestan, a ne on. Prošle godine kad je Antoine došao u klub Messi nije razgovarao s njim, nije mu htio ni dodati loptu. Traumatizirao ga je."


Tagovi

NogometBarcelonaLionel MessiAntoine Griezmann

Ostale Vijesti