EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Poznata tri sudionika Lige prvaka: Čolak skrivio penal, ali bez konačnih posljedica, golijada u Budimpešti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.08.21. | 22:43

Benfica izdržala pritisak PSV-a.

Nakon prvog dana drugog kruga playoffa za plasman u Ligu prvaka, sudionici elitnog natjecanja su postali Malmo, Young Boys i Benfica, a svoj europski put u Eurpskoj ligi nastavit će Ludogorets, Ferencvaroš i PSV.

U nama najzanimljivijoj utakmici Antonio Mirko Čolak izborio je Ligu prvaka sa svojim Malmoom iako je skrivio penal za 2:1 vodstvo Ludogoretsa, a bivši Goričani Kristijan Kahlina i trener Valdas Dabrauskas europsko natjecanje nastavit će u Europskoj ligi.

Malmo je u prvoj utakmici slavio 2:0 i u uzvratu je Bugarima trebala pobjeda od dva razlike. I krenuli su odlično. U 10. Nedyalkov je zabio nakon kornera za 1:0 (VIDEO). U izjednačenoj utakmici Malmo je umalo stigao do izjednačenja nakon sjajnog pogotka Rieksa u 16. No, krilo gostiju je zabilo nakon milimetarskog zaleđa te je Ludogorets i dalje imao prednost.

Ipak, Malmo je uspio izjednačiti u 42. Birmančević je izveo sjajan slobodnjak i matirao Kahlinu za 1:1. Bugarima su trebala ponovno dva gola za prolaz.

Pogodak iz slobodnjaka za 1:1 pogledajte OVJDE.

U nastavku utakmice domaćini su bacili sve karte u napad. U 60. dobili su penal kojeg je skrivio Čolak igranjem rukom nakon kornera, a realizirao ga je Sotiriou (VIDEO) za 2:1. Međutim, unatoč nastojanjima nisu uspjeli doći do trećeg pogotka koji bi im donio produžetke.

A općenito najzanimljivija utakmica današnjeg programa odigrala se u Budimpešti u koju su Young Boysi stigli s 3:2 prednosti iz prvog dvoboja. Gosti su poveli već u petoj minuti, kada je Zesiger zabio glavom nakon kornera.

Pogodak YB-a za 1:0 pogledajte OVJDE.

Ferencvaroš je potom bacio sve karte u napad, a u periodu od 18. do 27. minute domaćini su stigli do preokreta! Prvo je Wingo zabio nakon greške gostujućeg golmana Von Ballmoosa, a devet minuta kasnije Mimaee je zabio na asistenciju bivšeg Lokosa iz kornera Myrta Uzunija.

Pogotke Ferencvaroša pogledajte OVDJE i OVDJE.

U tom trenutku Mađari su imali produžetke, no Young Boysi su izjednačili u 56. Elia je napravio najveći dio posla, probio je desnu stranu i ubacio u sredinu, a Fassnachtu nije bio problem iz blizine zakucati za 2:2.

Gol YB-a za 2:2 pogledajte OVDJE.

Stvari su za Ferencvaroš potpuno krenule po zlu u 64. kada je Laidouni zaradio isključujući žuti karton. Švicarci su do kraja utakmice igrali s igračem više, najveću prigodu da riješe sve dvojbe oko putnika u Ligu prvaka propustio je Siebatcheu koji je promašio kazneni udarac u 70., no sve je defnitivno bilo gotovo u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Mambimbi efektno zabio za konačni rezultat.

Pogodak YB-a za 3:2 pobjedu pogledajte OVDJE.

Benfica je izborila Ligu prvaka nakon što je u prvoj utakmici svladala PSV u Lisabonu 2:1, a u drugoj je odigrala bez pogodaka iako je od 32. minute igrala s igračem manje. Lucas Verissimo dobio je žute kartone u 8. i 32. i ostavio je svoju momčad na 'cjedilu'.

I u prvom, a pogotovo u drugom dijelu PSV je dominirao. Stvarao je šanse pred golom Benfice, na kraju je omjer udaraca bio 20-4 u korist nizozemske momčadi. No, Vlachodimos je bio nesavladiv. Na kraju je imao osam obrana i bio je ključni igrač u plasmanu svoje momčadi u Ligu prvaka.

Kvalifikacije za Ligu prvaka:

Ferencvaroš - Young Boys 2:3 (Wingo 18', Mimaee 27'/ Zesiger 5', Fassnachtu 56', Mambimbi 93') - rezultat prve utakmice 2:3

PSV - Benfica 0:0 - rezultat prve utakmice 1:2

Ludogorets - Malmo 2:1 (Nedyalkov 10', Sotiriou 60'/ Birmančević 42') - rezultat prve utakmice 0:2


Tagovi

FerencvarosYoung BoysPSV EindhovenBenficaLudogorecMalmöAntonio ČolakAntonio-Mirko ČolakKristijan KahlinaMyrto Uzuni

Ostale Vijesti